Imker Roodbergen is ook weer van de partij. | Foto: pr.
Imker Roodbergen is ook weer van de partij. | Foto: pr.

Kleurrijke Open Tuinen Dag Rijnsburg

Algemeen Rijnsburg

Eenentwintig tuineigenaren openen trots hun tuinpoorten

Zaterdag 17 juni vindt voor de derde keer de Open Tuinen Dag plaats in Rijnsburg. Tussen 10.00 en 16.30 uur geniet u van mooie tuinen in en rond het karakteristieke centrum en langs de groene zoom van Rijnsburg.

De extra activiteiten in de tuinen, denk aan muziek, een imker of expositie, maken de Open Tuinen Dag tot een complete dag uit.

Dit jaar stellen maar liefst 21 tuineigenaren met trots hun tuinpoorten open voor belangstellenden. De tuinstijlen zijn divers; van grote landelijke tuinen tot intieme bloemrijke tuinen.

In het programma zijn enkele moestuinen opgenomen, die vanwege hun ligging in het centrum van Rijnsburg uniek zijn. Kom kijken, ruiken en beleven want opnieuw zijn er in de tuinen veel activiteiten.

Kunst en cultuur

Er is een imker die gepassioneerd over 'zijn' bijen vertelt, een meesterverteller met boeiende verhalen, optredens van een jazz zangeres onder begeleiding van een pianist, een muzikaal trio, een accordeonist, exposities van beeldende kunst, verkoop van honing, eigen stekken en handgemaakte cadeauartikelen voor goede doelen.

De veelal creatieve tuineigenaren exposeren ook kunstwerken van eigen hand. Het Spinozahuis en het Museum Oud Rijnsburg stellen deze dag hun deuren gratis open.

Ook de plaatselijke horeca draagt haar steentje bij aan dit evenement. Bij De Oude Keuken van Linda Driebergen en Lekkers! Van Naomi bijvoorbeeld, kunt u heerlijk toeven in de prachtige besloten tuin, onder het genot van huisgemaakt gebak en ander lekkers.

Kinderen kunnen bij Indoorvolkstuin knutselen en van natuurlijke ingrediënten proeven. He jij! uit Katwijk zorgt voor heerlijk en verantwoord eten en snoepen. Bij Tuincentrum De Mooij geniet u in de sfeervolle lunchroom 'De Serre" van een heerlijke kop koffie, drankje of lunch. Er is die dag een speciale aanbieding: het Open Tuinen Dag broodje.

Bij EetKafe kunt u in de overdekte "binnentuin" genieten van een heerlijke cappuccino of latte macchiatto met huisgemaakte lekkernijen. Ook kunt u genieten van een smakelijke lunch.

Of bezoek het Tuincentrum FloraJoy. Zij zetten dit jaar de vlinders in het zonnetje op een speciaal ingericht terras. Live muziek geeft het vrolijke karakter van de vlinders nog wat extra kleur.

De tuinen zijn te voet of met de fiets te bezoeken. Bij vakantiepark Koningshof is voor slechts 3 euro een fiets te huur. Mocht U met de auto komen dan kunt daar gratis parkeren.

Brochure

De kleurrijke brochure met plattegrond, tuinbeschrijvingen en het programma kunt u vanaf 12 juni voor 1 euro afhalen bij Zorgcentrum Vlietstede, Oude Vlietweg 50, Wijkservicecentrum Centraal, Tulpenstraat 16-18 en bij Vakantiepark Koningshof, Elsgeesterweg 8, dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Op zaterdag 17 juni vanaf 10.00 uur is de brochure af te halen bij het startpunt DSV Vlietstede. Degene die met de auto komt, kan het boekje afhalen bij Vakantiepark Koningshof, waar voor slechts € 3 - een fiets klaar staat.  Woensdag tijdens de Paardenmarkt kunt u  hen vinden in de promotiestand in de Kerkstraat. Uiteraard ligt ook daar de brochure klaar.

Veel fleurige tuinen. | Foto: W. Zandbergen.

Uit de krant