Floraband | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Columns

Floraband

Samen op kamp

Gezellig, vermoeiend, warm en muzikaal.

Dat is de korte samenvatting van een fantastisch kamp.

Terwijl ik in de zon tussen de andere leiding sta na te genieten van de geweldige dagen realiseren we ons wat een voorrecht het is om met een gemotiveerde club jongens en meisjes dit kamp te mogen beleven. Het kost veel werk om een gaaf kamp te organiseren.

De voorbereidingen van het kamp beginnen vaak direct na het laatste kamp. Spellen verzinnen, locatie zoeken, hout verzamelen voor het kampvuur, enz.

Muziek maken doe je niet alleen en een kamp van de Jong Flora Band doen we dus vooral samen.

Samen eten, samen slapen, samen rennen en samen genieten. Als leiding hebben we deze keer een thema bedacht voor de jongens en meisjes. Hen werd geleerd dat het gaat om het teambelang en niet om het eigenbelang.

Belangrijk als je samen muziek maakt en show loopt. Als je het samen doet gaat het beter! Heel hard rennen in het bos, een speciale Flora Band estafette, het muzikantengeluidenspel en natuurlijk een groot kampvuur. Samen!

De leden werden ingedeeld in teams en het doel was zoveel mogelijk spellen te winnen om uiteindelijk de felbegeerde prijs in de wacht te slepen.

Er werd met veel overgave gestreden om de prijs maar vooral om de eer. Team twee mocht met de eer en de prijs op zak naar huis. Vermoeid maar voldaan kwamen de jongens en meisjes zaterdag aan het einde van de middag terug in Rijnsburg.

Een hele berg voorbereidend werk staat weer op ons te wachten.

Dat is nodig om er weer een mooi kamp van te maken volgend jaar.

We zijn alweer begonnen en we hebben er zin in.

Gerard Mostert

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>