Afbeelding
Foto: Pr

Beweegtuin voor ouderen én jongeren

Algemeen

Een langgekoesterde wens van verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin gaat in vervulling: er komt een beweegtuin. Deze is niet alleen bedoeld voor de bewoners van Overduin, alle inwoners van de gemeente Katwijk zijn straks welkom om te komen bewegen. Jong en oud. Zo wil Welzijnskwartier gebruik gaan maken van de beweegtuin om samen met jongeren te gaan sporten.

Hoofd welzijn Astrid Buskermolen, activiteitenbegeleider Esther van Iterson en fysiotherapeut Jessie van der Bent hebben zich maandenlang enthousiast ingezet om geld in te zamelen voor dit project. Met groot succes: het benodigde bedrag is binnen. Inmiddels is leverancier Yalp gecontracteerd en kunnen de voorbereidingen gaan beginnen. Overduin verwacht de beweegtuin eind juni te openen.

Bewegen en ontmoeten

De beweegtuin krijgt een uitnodigend karakter, zodat mensen gemotiveerd worden om in beweging te komen. De beweegtuin wordt zo ingericht dat iemand nooit alleen, maar altijd in tweetallen of in groepsverband oefent. Het wordt ook een plek om elkaar te ontmoeten. De beweegtuin biedt de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en stimuleert ook om samen met familie of vrienden actief bezig te zijn. Mensen kunnen op deze manier actief zijn in de Katwijkse buitenlucht.

Speeltuin voor kinderen Naast de beweegtuin komt er ook een speeltuin, bijvoorbeeld voor de kinderen en kleinkinderen van bewoners van Topaz Overduin. Een speeltuin is een mooie plek voor de kinderen om samen met hun (groot)ouder tijd door te brengen of om zelf even lekker te ravotten. Ook kinderen uit de buurt zijn van harte welkom.

De beweegtuin wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Stichting Zorg en Zekerheid, Vrienden van Topaz, fondsen, bedrijven, stichtingen, giften en de enthousiaste inzet van verschillende individuen, zoals Lisette van Marrewijk die van Katwijk naar Santiago de Compostella fietste om geld in te zamelen voor de beweegtuin.

De realisatie van de beweegtuin kun je hier volgen.

Uit de krant