PvdA en CU geblinddoekt op gemeentehuis | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
PvdA-fractievoorzitter Van Tuijl test de toegankelijkheid. | Foto: pr
PvdA-fractievoorzitter Van Tuijl test de toegankelijkheid. | Foto: pr (Foto: pr)
Politiek

PvdA en CU geblinddoekt op gemeentehuis

INGEZONDEN - Afgelopen week verkenden PvdA en ChristenUnie het gemeentehuis, - in een rolstoel en met een blinddoek op. Op uitnodiging van het Platform Gehandicaptenbeleid Katwijk konden zij ervaren waar mensen met een handicap tegenaan lopen in hun dagelijks leven.

'Dan zie je pas hoe belangrijk het is dat we goed nadenken dat gebouwen en de openbare ruimte voor iedereen toegankelijk zijn', aldus PvdA-fractievoorzitter Matthijs van Tuijl .

Het doel is dat Katwijk in 2020 voldoet aan de richtlijnen van 'Agenda 22': 22 regels uit het Gehandicaptenverdrag die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Welke handicap iemand ook heeft, alles zou zo ingericht moeten zijn dat een ieder makkelijk mee kan doen.

In 2015 hebben CDA en PvdA al vragen gesteld over de uitvoering van deze agenda. Er werd gevraagd naar de beschikbaarheid van hulpmiddelen, toegankelijkheid van gebouwen en de begaanbaarheid van wegen.

Het is dan ook goed om te zien dat er nu tot uitvoering wordt overgegaan. Een toegankelijk Katwijk maken we met z'n allen, aldus Van Tuijl.

Op facebook.com/pvdakatwijk is een filmpje te vinden over de bijeenkomst. Binnenkort worden alle raadsfracties uitgenodigd om dit een keer te ervaren.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>