Ingrid van der Plas legt aan voor een schot.
Ingrid van der Plas legt aan voor een schot. Foto: pr Grasshoppers

Grasshoppers laat Bemmel naderen

Sport Sport

De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers hebben woensdagavond in de strijd om de landstitel geen vervolg kunnen geven aan de prima teamprestatie in de voorgaande twee wedstrijden. In Katwijk werd het 55-66 voor het Lekdetec uit Bemmel.

De Bemmelse vrouwen kenden een bliksemstart (0-8), terwijl de Katwijksen aanvankelijk moeite had het netje te vinden. Ondanks scores van vooral Ingrid van der Plas en Sharon Beld kan Bemmel toch verder uitlopen naar een stand van 13-24 aan het eind van de eerste periode. Het tweede kwart laat een gelijk opgaand scoreverloop zien. Grasshoppers komt nu wat beter in de wedstrijd maar kan toch niet voorkomen dat de Bemmelaren 2 punten verder uitlopen. Er wordt gerust bij een stand van 27-40.

Direct na rust laten beide teams een intensieve verdediging zien en de punten zijn dan ook duur. Via 33-44 halverwege dit kwart kruipt Grasshoppers dichterbij en verkleint de achterstand naar 7 (45-52). Ook in de laatste periode gaat de inhaalslag aanvankelijk door. Scores van Iris Govers en Evelien Messemaker brengen de spanning weer terug in de wedstrijd. Grasshoppers nadert nog wel maar kan niet doordrukken. Op 1,5 minuut voor tijd is de stand 55-61 maar lijkt de pijp leeg voor de thuisploeg. De laatste scores zijn voor Lekdetec vanaf de vrije worplijn. Eindstand 55-66.

Topscorer aan Katwijkse zijde werd Sharon Beld met 17 punten gevolgd door Ingrid van der Plas met 16 (+10 rebounds).

In de best-of-seven serie om het landskampioenschap staat het nu 2-1 in het voordeel van Grasshoppers. Komende zaterdag is de vierde wedstrijd, ook weer in sporthal Cleijn Duin in Katwijk. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur.