Begin september valt de slopershamer van deze oude school. | Foto: pr.
Begin september valt de slopershamer van deze oude school. | Foto: pr. Foto: pr

Grootste reünie Kon. Emmaschool

Algemeen Rijnsburg

Laatste kans om school te bezoeken

Op zaterdag 10 juni opent de Emmaschool voor het laatst haar deuren voor een grootse reünie. Het organiseren van deze reünie is een belofte die is gedaan tijdens de viering van het 125-jarig bestaan van de Kon. Emmaschool. Sinds de oprichting in 1892 zijn heel wat generaties Rijnsburgers onderwezen op de Smidstraatschool, zoals de Kon. Emmaschool toen in de volksmond werd genoemd. Graag gunt de organisatie van deze reünie alle oud-leerlingen nog een laatste rondgang in het schoolgebouw met daarbij de gelegenheid om herinneringen op te halen met klasgenoten en meester en juffen van toen. Het is een laatste rondgang, omdat het oude schoolgebouw plaats gaat maken voor nieuwbouw.

Begin september maakt de slopershamer een eind aan 127 jaar onderwijshistorie om in 2019 op de oude vertrouwde locatie een fantastische herstart te maken in een schitterend nieuw gebouw.

U kunt zich aanmelden voor deze reünie door een mail te sturen naar aanmelden@emmaschool.pcborijnsburg.nl onder vermelding van uw naam en leeftijd.

Op de reünie ontvangen we twee groepen. De ouderen zijn 's middag van 15.30 – 17.30 uur welkom en de avond is gereserveerd voor de overige belangstellenden 's avonds van 19.00 – 21.00 uur.

Uit de krant