Doe zaterdag 10 juni mee met het schoolkorfbaltoernooi. | Foto: Piet van Kampen.
Doe zaterdag 10 juni mee met het schoolkorfbaltoernooi. | Foto: Piet van Kampen. Foto: Piet van Kampen

Wie gaat dit jaar de schoolkorfbalbeker winnen?

Algemeen Rijnsburg

Op zaterdag 10 juni is het weer zover. Dan zullen meer dan 250 leerlingen van de zeven Rijnsburgse basisscholen het korfbalcomplex van Madjoe bevolken. Elk jaar opnieuw een sportief gebeuren voor de jongelui waarin sport en spel een gezonde mix voor beweging en strijd om de begeerde beker vormen.

De korfbalvereniging Madjoe, die dit jaar haar 55-jarig bestaan viert, mocht onlangs het 300e lid verwelkomen. De vereniging groeit en bloeit. Rob Meijer, voorzitter van de KNKV (Koninklijke Nederlands Korfbal Verbond) kwam hoogstpersoonlijk naar Rijnsburg om de club te feliciteren met het 300e lid. Iets om trots op te zijn, en het is tekenend voor de toenemende animo in het dorp voor deze tak van sport.

Om het korfballen onder de jongeren te stimuleren wordt al vele jaren het traditionele schoolkorfbaltoernooi georganiseerd. Drijvende krachten achter dit evenement zijn Peter Star en Jan Willem Peursum. Peter doet dit al ruim dertig jaar en Jan Willem inmiddels twintig jaar. Beide mannen hebben een flinke staat van dienst achter de rug en zaten een aantal jaren achter de bestuurstafel. Nu doen zij, behalve het organiseren van het toernooi, als vrijwilligers nog allerhande hand- en spandiensten voor de club.

'De organisatie van het toernooi vergt veel werk, maar we doen het graag´, zeggen beide mannen eensgezind en enthousiast.

´Mede omdat het elk jaar een groot succes is´, benadrukt Star die aangeeft dat je elk jaar wel weer iets leert en sommige dingen ter verbetering bijstuurt.

Vrijwilligers

Het duo kan de klus buiten de organisatie om zeker niet samen klaren en zijn afhankelijk van vrijwilligers binnen en buiten de vereniging.

Binnen de club weten zij zich verzekerd van spelers die de training voor de scholieren verzorgen.

De meeste die met het toernooi meedoen, weten niet precies hoe het spel gespeeld moet worden.

De trainingen zijn dit jaar op woensdag 7 juni en het schema is als volgt:

16.00-16.45 Oranje –Nassau- en Wilhelminaschool

17.00-17.45 uur: De Wegwijzer en Julianaschool

18.00-18.45 uur: De Dubbelburg, De Schakel en de Emmaschool.

Op de dag van het toernooi zelf zijn er scheidsrechters, begeleiders en meer helpende handen nodig. Ouders die een steentje bij willen dragen zijn ook van harte welkom. Tussen de wedstrijden door is er gelegenheid om in de kantine iets te eten of te drinken. Opgeven voor het toernooi is net als voorgaande jaren: het kan bij de juf of bij de meester. In de week voorafgaand aan het toernooi ontvangt elke deelnemer een informatieblad over het toernooi. Alle verdere informatie is te vinden op www.kvmadjoe.nl. Ook vrijwilligers kunnen zich via deze website aanmelden. Zij zijn van harte welkom. De beide mannen geven nog een praktische tip aan ouders en belangstellenden: 'kom op de fiets, want er is niet veel parkeerruimte en de toegangsweg is smal'.

Uit de krant