Logo allesoverkatwijk.nl
De KW88 keert weer terug
De KW88 keert weer terug (Foto: archief | Adrie van Duijvenvoorde)

Gerestaureerde KW88 weer terug naar Vuurbaakplein

De gerestaureerde garnalenbom KW88 gaat donderdag, na een jaar afwezigheid, weer terug naar z'n gebruikelijke plek op het Vuurbaakplein aan de Boulevard. Om dat te vieren doet wethouder Jacco Knape om 16.30 uur een onthullingshandeling.

De 104 jaar oude garnalenbom wordt ieder jaar vervoerd van en naar het Vuurbaakplein en ligt daar dan van mei tot oktober. In de wintermaanden wordt het schip naar binnen gehaald om het te beschermen tegen de weersinvloeden van de herfst en winter.

In die wintermaanden wordt altijd (klein) onderhoud gepleegd aan het schip, maar eind 2015 bleek dat het in zodanig slechte staat verkeerde, dat groot onderhoud noodzakelijk was. De KW88 bleef een jaar lang op het droge liggen in de voormalige redschuur aan de Rijnmond om in de afgelopen winterperiode te kunnen worden gerestaureerd. Die restauratie is nu klaar en de garnalenbomschuit komt in de zomermaanden weer als icoon voor de Katwijkers zelf en als toeristische trekpleister aan de Boulevard te liggen. De authentieke bomschuit is eigendom van Genootschap Oud Katwijk, maar in onderhoud bij de gemeente.

5 reacties

Wat vindt u?

Hoe vaak wilt u dat de winkels op zondag open gaan?Reageren!