Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Huib Hoek

Andreasplein 'sportpaleis' voor beachvolleyballers

Het badseizoen in Katwijk is zaterdag officieel geopend. Dit jaar viel het jaarlijkse Beachpower! toernooi van Beach Club Katwijk hiermee samen waardoor het idee ontstond om het Andreasplein om te toveren tot een waar sportpaleis.

De dag voor de opening zijn shovels en vrachtwagens van het strand naar het plein gereden om het hele plein vol te storten met zand, tot het 40 cm hoog was. Daarna hebben vrijwilligers van Beach Club Katwijk dranghekken met spandoeken van de winkels en horeca in Zeezijde neergezet en twee velden gerealiseerd waar de landelijke 1e divisie beachvolleybal kon worden spelen.

Zaterdagochtend was het dan zover. Om 9.00 uur werden de eerste ballen geserveerd tot en met 17.30 uur. En ook op het strand waar nog eens 32 beachvolleybalvelden waren aangelegd, werd gespeeld en gestreden om het goud.

De voorbijgangers waren verbaasd wat er allemaal gebeurde en bleven dan ook vaak even staan of zitten op de tribunes om te genieten van het evenement en de entertainment.

Naast de eerste divisie waren er ook beach volleyballers bij Strandpaviljoen Zomers op tweede divisie niveau en bij de derde divisie was de opkomst zo groot dat er wel drie toernooien gespeeld werden. En ook de jeugd die bij strandpaviljoen Het Strand en Sunset Beach speelden, waren alle categorieën in vertegenwoordigd. In totaal speelden op deze dag meer dan 120 beachvolleybalteams op het strand en het Andreasplein.

Meer informatie is te vinden op www.beachclubkatwijk.nl. Je kunt je daar ook inschrijven voor trainingen en avondcompetitie.

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Hoe vaak wilt u dat de winkels op zondag open gaan?Reageren!