Logo allesoverkatwijk.nl
De waarheid over de maranathakerk. | Foto: pr.
De waarheid over de maranathakerk. | Foto: pr.
Rijnsburg

Boek over betwiste sluiting monumentale Maranathakerk

Het aantal kerken in Rijnsburg wordt kleiner. Dat gaat Frits de Mooij en Hans de Snaijer aan het hart.

De manier waarop de Gereformeerde Kerk te Rijnsburg besloot om de Maranathakerk in 2016 te sluiten, stellen zij nog steeds ter discussie. Bij gebrek aan een ander podium besloten zij hun onvrede in boekvorm te bundelen, want de monumentale Maranathakerk mag niet voor het nageslacht verloren gaan.

Met het boek De Waarheid over de Maranathakerk, geschreven door de Leiderdorpse schrijver, historicus en journalist Tim Brouwer de Koning, denken de Rijnsburgers de herinneringen aan het godshuis in de Burgemeester Hermansstraat levend te houden. Meer nog hopen De Mooij en De Snaijer de discussie over heropening van de kerk nieuw leven in te blazen. Andere mogelijkheden om hun standpunt uit te dragen, zowel binnen de Gereformeerde Kerk als in het dorp, waren uitgeput.

De twee Rijnsburgers spreken namens een grote groep gelijkgestemden, die lang niet altijd hun nek willen uitsteken. Het boek is ook voor hen bestemd. Daarnaast rekenen Frits de Mooij en Hans de Snaijer erop dat ook andersdenkenden De Waarheid over de Maranathakerk onder ogen krijgen. Los daarvan reserveren zij één van de eerste exemplaren voor wethouder Jacco Knape van de gemeente Katwijk, die monumentenbeleid en -zorg in zijn portefeuille heeft, en één voor monumentenambtenaar Rianne van Hilten.

Het boek De Waarheid over de Maranathakerk is vanaf woensdag 24 mei tegen administratiekosten van 2,50 euro verkrijgbaar in The Read Shop in Rijnsburg en bij boekhandel Het Baken, in Katwijk.

8 reacties

Wat vindt u?

Hoe vaak wilt u dat de winkels op zondag open gaan?Reageren!