Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Jongeren richten eigen partij op voor gemeenteraadsverkiezingen

Sonny Spek (19) en Danny Dubbeldam (21) willen volgend jaar een plekje in de gemeenteraad bemachtigen. De jongeren hebben hun eigen partij 'Durf' opgericht. 

Het tweetal is in april het initiatief 'Durf' gestart, dat het opkomstpercentage tijdens de raadsverkiezingen omhoog moest gooien, zodat inwoners beter vertegenwoordigd worden. In dat initiatief pleitten ze voor vele veranderingen. Minder vergrijzing in de gemeenteraad, betere communicatie naar de inwoners, meer huisvesting voor studenten en meer camera's en blauw op straat in het centrum. Een nieuwe jongerenraad kon daarbij helpen door (on)gevraagd advies te geven aan de gemeenteraad.

Het initiatief schreef een voorstel aan de gemeenteraad om deze punten aan te pakken, maar daar kwamen volgens hen te weinig reacties op.

'Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat u volgend jaar voor een omslag in de Katwijkse politiek zal zorgen', schrijven Spek en Dubbeldam in een nieuwe brief aan de gemeenteraad. 'Op deze manier zal het college bestaande uit het CDA, SGP en ChristenUnie haar meerderheid gaan behouden. Dit kunnen en willen wij niet accepteren. Daarom zullen wij op 21 maart 2018 in onze prachtige gemeente meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.'

4 reacties

Wat vindt u?

Hoe vaak wilt u dat de winkels op zondag open gaan?Reageren!