Afbeelding

RVV wint nacompetitie en promoveert

Sport

Het was toch een beetje het wonder van Delft. Na verlies in de eerste p/d-wedstrijd tegen Leython DC leken de volleyballers van RVV toch weer veroordeeld tot de Promotieklasse. Door het verrassende verlies van Leython tegen Limes kregen de Katwijkers een herkansing en die greep het team van Nico Halsema op een zeer overtuigende manier.

Het leek in sporthal Tanthof in Delft verdacht veel op de kampioenswedstrijd tussen Leython 2 en RVV van twee weken geleden. Er was nauwelijks nog een plekje te vinden om de volleybalderby goed te kunnen volgen. In tegenstelling tot die wedstrijd startte RVV nu wel voortvarend. De Leiderdorpers werden onder druk gezet met de service en daar had de nummer 10 uit de Derde Divisie amper antwoord op. Ook scorend was RVV de bovenliggende partij en dus was met 25-20 de set voor de Katwijkers.

Leython moest dus aan de bak en maakte in de tweede set het verschil met de service. Die ging ineens lopen, terwijl de passing bij RVV wegviel. De Katwijkse mannen hadden even niets te vertellen en met 13-25 moest de derde set (tot 15 punten) de beslissing brengen. Daarin was RVV tot 6-3 op weg naar de winst. Een zeer discutabele beslissing van het scheidsrechtersduo viel uit in het nadeel van RVV en dat bleek het breekpunt in de set. Leython rook plotseling zijn kans, al was het bij de veldwissel nog wel 8-7 voor RVV. In een spannende slotfase kon het vervolgens alle kanten op. Te veel eigen fouten braken RVV echter op en met 12-15 leek het doek voor het team van Halsema gevallen.
Wat daarna gebeurde, was echter heel verrassend en precies wat RVV nodig had om alsnog kans te maken op de eerste plek in de p/d-poule. Leython verloor verrassend met 2-1 van Limes uit Vleuten en dat betekende dat RVV bij een 2-0-overwinning alsnog groepswinnaar was en zou promoveren.

Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. De taaie Utrechters spartelden tegen RVV in de eerste set lang tegen, maar van het eerste punt was er maar één team de baas. De passing was aan Katwijkse kant twee sets lang voortreffelijk, zodat spelverdeler Ard de Mooij naar hartenlust zijn aanvallers vrij kon spelen (25-20). RVV denderde in de tweede set door en gaf eindelijk ook een beetje gas met de eigen service (18-11). Met de steun van het talrijke Katwijkse publiek kwam de overwinning geen moment meer in gevaar (25-19) en speelt RVV komend seizoen in de Derde Divisie.