Afbeelding

Margreet Visscher Award voor Ingrid van der Plas

Sport

Het is twintig jaar geleden dat topbasketbalster Margreet Visscher op zeer jonge leeftijd aan kanker is overleden. Ter nagedachtenis aan haar wil de NBB vanaf dit seizoen de 'Margreet Visscher Award' uitreiken.

Zoals oud-bondscoach Meindert van Veen omschrijft: "Deze prijs gaat naar een speelster, die het afgelopen seizoen haar manier van spelen het meest benaderde. Dat wil zeggen, altijd voor op in de strijd, het vuile werk nooit schuwend, rebounden, kortom een speelster die iedere coach in zijn team wil hebben."

De oudgedienden in Katwijk zullen Margreet nog wel herinneren, want zij speelde ook voor Grasshoppers en kwam daar goed tot haar recht.

Linda Moll, oud-international en vriendin van Margreet, was er bij om de beker uit te reiken. En zoals de speaker het mocht afkondigen: "Wij zijn er dan ook uitermate trots op dat juist een speelster van Grasshoppers deze prijs heeft gekregen en dat is Ingrid van der Plas!"

Ingrid mocht daarna enigszins beduusd voor deze enorme eer, een heel grote beker en het terechte applaus in ontvangst nemen.

Uit de krant