Mark van der Plas houdt Lyra van scoren af. | Foto: G. vd Nagel. Foto: G. van der Nagel

Valken zit met het hoofd al bij nacompetitie

Sport Valkenburg

Valken'68 deed er zaterdagmiddag op een zonnig Duyfrak van alles aan om te winnen van Lyra. En net als vorige week tegen VDL was Valken de betere en dominantere ploeg. En net als vorig week vergat Valken zich te belonen.

In het begin van de eerste helft had Valken'68 wat kleine kansjes. Lyra was de mindere ploeg en probeerde met lange ballen tevergeefs gevaar te stichten. Het was gelegenheidsspits Sander van Duijn die zich in de 24e minuut op de rand van de zestien langs twee verdedigers frommelde en fraai en droog de 1-0 binnenschoot.

Iedereen verwachte op dat moment dat de score snel zou worden opgehoogd, het tegendeel was waar. Een te korte terugspeelbal van Erwin de Ridder leverde in de 35e minuut de gelijkmaker voor Lyra op (Erwin Zeestraten). Kansen om voor rust weer op voorsprong te komen (Jaco van der Bent en John van Rijn) eindigde net naast de verkeerde kant van de paal. Rust 1-1.

Na rust had gelegenheidspits Sander van Duijn de kans om zich vast in de spits te spelen door een tweede doelpunt te maken. Hij kon vrij op de keeper af maar schoot helaas naast. In de 74e minuut kreeg de net ingevallen Marc Langeveld via een teruggelegde kopbal van Arjan Haasnoot de kans om vanaf de rand van de zestien aan te leggen. Zuiver en laag schoof Marc Langeveld de bal in de korte hoek (2-1). Iedereen stond dus nog na te genieten en het was dan ook maar een halve minuut later al weer gelijk. Stef Koene kon vlak na de aftrap bij de eerste beste voorzet vogelvrij in de zestien de bal aannemen en inschieten (2-2). In het verdere verloop van de wedstrijd ontbrak de scherpte bij Valken om alsnog de winnende te maken. Maar niemand binnen de spelersgroep maalde daar echt om. De nacompetitie dan moet je ze maken.

Uitslag derby: punten voor Rbb, degradatie voor FC Rijnvogels. | Foto: H. Heemskerk.