Van der Hoeven vertelt vol enthousiasme over astrofotografie. | Foto: pr
Van der Hoeven vertelt vol enthousiasme over astrofotografie. | Foto: pr Foto: pr

Lezing over fotografie van sterren en maan

Activiteiten

Astrofotograaf André van der Hoeven geeft op donderdag 11 mei om 20.00 uur in Het Dorpshuis in Valkenburg een boeiende en laagdrempelige fotolezing over wat astrofotografie nu precies is en wat er bij deze vorm van fotografie komt kijken.

In zijn verhaal staat André van der Hoeven kort stil bij de geschiedenis van de astrofotografie waarna hij laat zien met wat voor technieken amateurs en professionals tegenwoordig opnamen maken van de sterrenhemel. Wat komt er allemaal kijken bij deze vorm van fotografie? Wat kunnen amateurs tegenwoordig bereiken en wat kun je zelf doen? Wat heb je daarvoor nodig en hoe bewerk je dit soort opnamen tot de mooie plaatjes die je vaak voorbij ziet komen?

Van der Hoeven is zo'n zes jaar actief op het gebied van de astrofotografie. Zijn opnamen zijn onder meer verschenen op de sites van de NASA en de ESA. Verder publiceerden tijdschriften als Sky and Telescope, Sky at Night Magazine en Ciel et Espace zijn foto's. In 2012 behaalde André de 2e plaats in de 'Hubble Hidden Treasures competitie' van de ESA/NASA waarin werd gevraagd om professionele, niet eerder bewerkte beelden van de Hubble Ruimtetelescoop te bewerken tot beelden die geschikt waren voor publicatie. In 2016 verscheen zijn boek 'Treasures of the Universe' met daarin de mooiste amateur astrofoto's geplaatst naast professionele opnamen over de gehele wereld. Om een beeld te krijgen van het werk van André: https://www.flickr.com/photos/avdhoeven

Toegangskaarten

Iedereen is van harte uitgenodigd om in het kielzog van André van der Hoeven mee te reizen naar de sterrenhemel. De lezing is op donderdag 11 mei om 20.00 uur in Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). Toegangskaarten voor deze lezing zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via de website van Bibliotheek Katwijk: www.bibliotheekkatwijk.nl. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegang: €6,- voor leden en €8,- voor niet-leden.

Uit de krant