Afbeelding
Foto: pr

Wethouder Knape opent kleurrijke expositie Riet Rosier

Activiteiten

'Wie Riet Rosier wil leren kennen, hoeft niet te googlen, maar doet er goed aan deze expositie te bezoeken. Deze kunstenares geeft een kleurrijke kijk op droom en werkelijkheid.' Met deze woorden opende Jacco Knape, wethouder van Katwijk, zaterdagmiddag 29 april de expositie van de Valkenburgse kunstenaar Riet Rosier.

Knape opende de expositie in de nieuwe expositieruimte van Baalbergen Meubelen in 't Heen.

Hij prees het werk van Riet en de manier waarop zij het thema 'Tussen droom en werkelijkheid' weergeeft. Hij nam de genodigden, die in grote getale naar de opening waren gekomen, mee op zijn tocht langs haar werk.

Fantasie

Riet laat, zoals zij zelf zegt, zich in haar werk leiden door haar intuïtie en fantasie. Deze gemoedstoestanden worden beïnvloed door tijd en ruimte. 'Het bizarre van een droom is dat je een schilderij binnenwandelt en in een realistische of een surrealistische wereld stapt. Een rondreis door je eigen Wonderland.' Dat is ook precies wat de expositie laat zien. Haar werken zijn kleurrijk en vermengen droom met realiteit. Riet Rosier woont en werkt vanaf het Art-Ship in Valkenburg. Zij organiseert workshops en toont daar haar werk. Deze ruimte is ingericht op haar schip 'Rijndam' aan de Oude Rijn. Riet genoot haar brede opleiding in St. Geniez (Frankrijk) en in Den Haag aan de Vrije Academie en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Zij ontwikkelde zich artistiek door zelfstudie en verschillende experimenten. Ook geeft zij regelmatig schilderlessen en heeft zij zitting in de gemeentelijke Adviescommissie voor beeldende kunst in Katwijk. Inmiddels exposeerde zij vele malen in binnen- en buitenland gehouden.

Traditie

Riet bedankte de wethouder en prees de nieuwe expositieruimte, die op de begane grond bij Baalbergen is ingericht. 'Het is een prachtige en makkelijk bereikbare ruimte en ik ben heel blij met de steun die ik van Andries Baalbergen en de goede zorgen van Myra heb ontvangen om deze expositie te realiseren. Het is geweldig dat er zoveel mensen zijn en deze traditie in ere is hersteld.'  

De expositie van Riet Rosier is tot en met zaterdag 8 juli tijdens de openingsuren van Baalbergen Meubelen te bezichtigen. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen.

Uit de krant