Afbeelding
Foto: Gert-Jan Onderwater

Kijkje bij de KNRM

Activiteiten

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) organiseert deze zaterdag haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers die 24 uur per dag klaar staan. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.

Donateurs

Zowel in Noordwijk als in Katwijk kunnen donateurs met de reddingboot meevaren, indien de weersomstandigheden dit toelaten. De reddingboot 'Paul Johannes' van station Noordwijk zal op het strand ter hoogte van de vuurtoren staan en de reddingboot 'De Redder' van station Katwijk staat op het strand bij de Noorpost van de KRB (Katwijkse Reddings Brigade).

Demonstraties

Bij station Katwijk zullen gedurende de hele dag demonstraties zijn van de brandweer, politie en ambulancedienst en ook de Politie Honden Vereniging Katwijk zal een aantal spectaculaire demonstraties geven. Ook staan er diverse kraampjes waar u terecht kunt voor informatie over onder andere het Rode Kruis en Ghost Fishing.  

Tevens zal op Reddingbootdag de Katwijkse reddingsbrigade de Noordpost ten Zuiden van de watering openstellen voor bezoekers. Voor de Noordpost kunnen donateurs opstappen om mee te varen met de reddingboot.

Kijk op de website www.knrm.nl/reddingbootdag voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma's, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.

Uit de krant