Afbeelding
Foto: pr

KiesKatwijk wil nadeelcompensatie voor Oranjevereniging

Politiek Politiek

'Betreurenswaardig', noemt KiesKatwijk de actie van de gemeente om de vergunning voor de Kattekse Nach op het laatste moment in te trekken. Het evenement van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee stond op Koningsnacht buiten gepland op de Dwarsstraat, maar moet nu noodgedwongen naar binnen, in de Schuit.

In die straat wordt op Koningsdag ook al een muziekevenement georganiseerd en meer dan één evenement op die locatie mag niet van de gemeente.

'De vergunning voor dit feest was al geruime tijd geleden afgegeven, waardoor alle voorbereidingen voor dit feest al waren getroffen. De Oranjevereniging Katwijk aan Zee organiseert al sinds jaar en dag allerlei evenementen waar de Katwijkse gemeenschaap zeer bij gebaat is', schrijft KiesKatwijk in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

'Onprofessioneel en onbehoorlijk bestuur', vindt de partij van fractievoorzitter Jaap Haasnoot het intrekken van de vergunning. KiesKatwijk heeft het college daarom om uitleg gevraagd. De partij wil dat de Oranjevereniging bovendien een nadeelcompensatie krijgt. 

Uit de krant