Afbeelding

Grasshoppers Dames wint van Rotterdam Basketball

Sport in Katwijk

Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketball ruim gewonnen. Na een stroef eerste kwart ging de ploeg van Rick Driessen in de 2e periode los om na rust de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

Bij Grasshoppers speelden Sonja Kuijt, Marieke van Schie, Tamlyn de Groot en Carola Menken niet mee. Positief om te melden waren de eerste minuten in dit seizoen van Eline Kraaijenoord die na een lange revalidatie haar comeback maakte.

De thuisclub, die met vooral eigen jeugd en onder leiding van de enthousiaste coach Jeanine Tjin-A-Sioe dit seizoen de overstap maakte naar het hoogste niveau, pakte na een 8-12 tussenstand brutaal een voorsprong in de 1e periode (19-15).

Het 2e kwart hield Grasshoppers de Rotterdammers lang van scoren af en omdat de Katwijkse aanval ook ging lopen werd de leiding al snel weer terug gepakt. Scores van Irene Gomez, Ilse Kuijt, Evelien Messemaker en Sharon Beld zorgden voor een 17-0 run en een 19-32 voorsprong voordat Rotterdam zich enigszins kon herstellen. Ruststand 31-44.

Na rust werd de draad meteen weer opgepakt. Na scores van Ilse Kuijt, Sharon Beld, Irene Gomez, Ingrid vd Plas, Noor Driessen en Iris Govers bepaalde Mia Hordijk vanaf de vrije worplijn de tussenstand aan het einde van het derde kwart (41-67). Aanvankelijk kan de thuisclub in de 4e periode nog meekomen (50-71) maar dan is de Rotterdamse pijp leeg en bepaalde Fleur Kuijt met de laatste score van de wedstrijd de eindstand 52-91.

Scores: Fleur Kuijt 19, Ilse Kuijt 17, Sharon Beld 14 (+5ass), Irene Gomez 14, Iris Govers 8, Ingrid van der Plas 6, Mia Hordijk 6, Evelien Messemaker 3, Eline Kraaijenoord 2, Noor Driessen 2.

Volgende week zaterdag weer een thuiswedstrijd voor Solar-systemen Grasshoppers. In de eigen sporthal Cleijn Duin zal de bekerfinale worden gespeeld tegen Lekdetec.