Afbeelding

Inspectie ziet 'ernstige tekortkomingen' bij Artsenpraktijk Katwijk

Algemeen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de Artsenpraktijk voor Manuele Geneeskunde in Katwijk een waarschuwing gegeven. De inspectie heeft ernstige tekortkomingen gezien in de zorg die een risico zijn voor de patiëntveiligheid. De praktijk mag geen injecties meer geven en geen radiologische onderzoeken met röntgenstralen uitvoeren. De zorgaanbieder moet binnen twee maanden de problemen oplossen.

De IGZ bracht in oktober een onaangekondigd bezoek aan de Artsenpraktijk voor Manuele Geneeskunde. In de praktijk worden patiënten behandeld voor pijnklachten van de rug en gewrichten, onder andere met injecties met een ontstekingsremmend middel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van röntgendoorlichting en echografie.

Tijdens dat bezoek zag de inspectie verschillende ernstige tekortkomingen die een risico kunnen zijn voor patiënten. De inspectie constateerde onder andere tekortkomingen in de dossiervoering, het voorkomen van infecties en het onderhoud van medische apparatuur.

Onvoldoende verbetering

Na het inspectiebezoek van 13 oktober moest de zorgaanbieder in totaal 36 verbetermaatregelen nemen. Bij onaangekondigde vervolgbezoeken op 9 en 14 december zag de inspectie onvoldoende verbetering.

De inspectie controleert of de Artsenpraktijk voor Manuele Geneeskunde zich houdt aan de maatregelen. Is dat niet het geval, dan kan de inspectie een dwangsom of bestuursdwang opleggen.

Uit de krant