Afbeelding

Nieuwbouw Emmaschool wordt 5 ton duurder

Algemeen

Het bestuur van de Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs heeft bij het college een verzoek ingediend om een extra budget van€ 500.000 voor de nieuw te bouwen Emmaschool.

De nieuwe school is gepland op de huidige locatie aan de Smidstraat. Het extra krediet is nodig omdat na aanbesteding de laagste inschrijving al een forse overschrijding heeft van ruim € 630.000.

Bezuinigingen

Er is inmiddels bekeken of in de plannen bezuinigd kan worden. Er is een extra bijdrage vanuit het schoolbestuur van €100.000 overeengekomen en er is met moeite een bezuinigingspakket van circa €100.000 gevonden. Verdere aanpassing van de nieuwbouw blijkt niet mogelijk. Dit zou leiden tot wegvallen van het draagvlak bij zowel omgeving als welstand, of het niet behalen van het voor onderwijs en leerlingenaantallen noodzakelijke programma. Ook is de sloop uitgesteld vanwege de aanwezigheid van gierzwaluwen en vleermuizen. Hierna moet onderzoek worden gedaan, wat ook extra kosten met zich meebrengt.

Alternatieven voor de nieuwbouw, zoals renovatie en-of bijbouwen van andere schoolgebouwen, zal financieel zeker niet beter uitpakken, zo stelt het college van b&w, die in januari 2017 met een kredietvoorstel komt.

 

Uit de krant