Afbeelding

Dunavie presenteert plan voor Visserijschool en nieuwbouw

Algemeen

Dunavie en HVE architecten presenteerden dinsdagavond aan omwonenden en belanghebbenden het plan voor de Visserijschool en de nieuwbouw ernaast.

Tijdens een inloopbijeenkomst konden bezoekers de tekeningen en maquette bekijken van de Visserijschool en de nieuwbouw. De Visserijschool wordt gerestaureerd en daarmee worden er 11 koopwoningen gerealiseerd. De lage aanbouw wordt gesloopt en maakt plaats voor 21 sociale huurappartementen. 

Behalve het ontwerp en de plattegronden van het gemeentelijk monument en de nieuwbouw werd ook de buitenruimte in beeld gebracht. 

Enige haalbare bestemming
Sinds de aankoop in 2002 van de Visserijschool en in 2008 van het benzinestation, is Dunavie met veel partijen in gesprek geweest over de locatie. Daarbij zijn er naast woningbouw ook veel andere bestemmingen onderzocht. Uiteindelijk is woningbouw volgens Dunavie de enige haalbare bestemming gebleken. 'We zijn ervan overtuigd dat dit het best haalbare plan is voor de Visserijschool. De sfeerbeelden laten zien dat het uiteindelijke resultaat goed past in de omgeving, zonder daarbij af te doen aan het karakteristieke uiterlijk van de Visserijschool', aldus Alfred Busser, directeur Dunavie. Ook de gemeente Katwijk wil meewerken aan dit plan. 

Dunavie hoopt in het belang van het monument en van de direct omwonenden dat ze de locatie snel weer een goede uitstraling kan geven. Het aanvragen van de omgevingsvergunning staat in de zomer van 2017 gepland.

Uit de krant