Afbeelding

Kerst in de katholieke kerk

Activiteiten

De deuren van de rooms-katholieke kerk aan Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn staan met de vieringen in deze kerstperiode wijd open voor hen die het kerstfeest mee willen vieren. Wat is er nu leuker dan schouder aan schouder in de kerkbanken te zitten om te luisteren naar het kersverhaal en vele prachtige gezongen liederen in verschillende talen? Natuurlijk zijn er ook de traditionals onder de kerstliederen die in een samenzang een mooie plek krijgen. Bij de kerstvieringen worden zeker de beamers gebruikt om teksten en pakkende beelden te projecteren.

Vele vrijwilligers voor en achter de schermen in de parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk, deel uitmakend van de parochie H. Augustinus, zullen er alles aan doen om u in deze vieringen het ware kerstgevoel te laten beleven. De muzikale ondersteuning komt van de drie parochiële koren: kinderkoor De Vrolijke Noot (dit koor heeft zaterdag 17 december met groot succes gezongen bij een kerstconcert in de Katwijkse Vredeskerk), middenkoor Vocalis en Cantemus. Natuurlijk moet u bij uw komst naar een viering, u mag er natuurlijk ook naar meer komen, zeker uw blik op de schitterende kerststal voorin de kerk werpen. 

Welke vieringen zijn er deze kerstdagen?

Op kerstavond, zaterdag 24 december, is er om 19.30 uur een gezinsviering waar kinderkoor De Vrolijke Noot zingt en kapelaan Plavcic voorgaat. In deze viering van woord en gebed wordt ook het project van de kinderwoorddienst afgesloten. In de nachtmis van 22.00 uur zingt Cantemus en gaat pastoor Hagen voor.

Zondag 25 december, eerste kerstdag, zingt in de viering van 9.30 uur Vocalis met pastoor Hagen als voorganger. Die middag is er om 15.00 uur voor de allerkleinsten bij de kerststal in de kerk het bekende kindje wiegen onder leiding van kapelaan Plavcic. Er worden liedjes gezongen, verhaaltjes verteld en natuurlijk worden via de beamers mooie beelden vertoond. Naast de ouders zijn grootouders en anderen ook meer dan van harte welkom bij dit kindje wiegen.

Maandag 26 december, tweede kerstdag, is er in de rooms-katholieke kerk in Katwijk geen viering. U kunt dan om 11.00 uur wel terecht bij de H. Willibrord in Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg 35 waar kapelaan Plavcic onder samenzang voorgaat.

Ruim een half uur voor elke viering gaan de kerkdeuren al open, wilt u het kerstfeest meevieren en –beleven? U bent meer dan van harte welkom.

Vieringen op de grens van een nieuw kalenderjaar

Zaterdag 31 december gaan om 19.00 uur in een viering van woord en gebed diaken Brink en gebedsleider Noordermeer voor waar Cantemus de muzikale ondersteuning verzorgt. Er zal worden teruggeblikt op wat 2016 ons geboden heeft.

Zondag 1 januari, de eerste dag van het nieuwe jaar, gaat pastoor Hagen voor in de eucharistieviering van 9.30 uur waar alle aanwezigen met samenzang 2017 muzikaal gezien ook goed kunnen beginnen. En natuurlijk wordt in deze vieringen alles geprojecteerd middels de beamers.

Uit de krant