Afbeelding

Lichtjesmarkt op de Turfmarkt

Activiteiten

In de sfeervolle ambiance van de Turfmarkt in het Katwijkse Rijndorp is er vanavond van 16.00 uur tot 22.00 uur weer een Lichtjesmarkt. Een dag later, op zaterdagmiddag is in de Roskam de traditionele kersboutverloting.

Onder de grootste kerstboom van Katwijk staan vrijdag kramen met feestelijke verlichting opgesteld. Bij De Roskam staat een levende kerststal. De kerstman verwelkomt u met warme glühwein en er wordt heerlijke vis gebakken op een houtvuur.

De kramen met koopwaar worden afgewisseld met oude ambachten in Dickens-stijl; denk hierbij aan een kerststallenmaker, een kerstbeeldenmaker, scharensliep, kerstglas-in-lood, houten kerstklokkenmaker, kerstkniepers maken, pottenbakker, enzovoort. Er is genoeg te smikkelen en te smullen en ook aan de kinderen wordt gedacht. Voor hen is er het nodige vertier.

Vanuit de muziektent wordt gezorgd voor sfeervolle kerstmuziek onder andere door de formatie ‘Wij willen zo graag’ uit Den Helder. Terwijl u zich kunt warmen bij een van de vuurkorven, draait de Oranjevereniging deze avond als voorproefje op de kerstboutverloting van komende zaterdag alvast een paar rondes op het rad met prachtige prijzen.

Kerstboutverloting

Een dag later, op zaterdag 17 december, houdt de Oranjevereniging in De Roskam haar traditionele kerstboutverloting. Die begint om 15.00 uur en gaat door tot in de avonduren. Het is weer oergezellig in de huiskamer van Katwijk aan den Rijn als het rad weer draait en de prijzenregen over de aanwezigen neerdaalt: kippen, konijnen, rollades, karbonades, flessen drank en wijn, vleesbonnen, kerststukjes, kalkoenen, waardebonnen en gourmetschotels krijgen die dag een nieuwe eigenaar.

De lootjes zijn niet duur en u kunt zo vaak meedoen als u zelf wilt. U steunt met het kopen van de lootjes het werk van de Oranjevereniging.

Uit de krant