Afbeelding

Grasshoppers verliest

Sport in Katwijk

De nummer 2 uit de Promotiedivisie, Landslake Lions, kwam afgelopen zaterdag bij de Grasshoppers op bezoek. Aan Katwijkse zijde was bij de nog ongeslagen nummer 1, Wesley Groen terug van vakantie en is Jepser Jobse (enkel) nog altijd geblesseerd. Tim de Jong is na een langdurige blessure weer wedstrijdfit.

Lions won de sprongbal en opende de wedstrijd 0 - 2. De thuisploeg nam mede door inside score van Jaco van Rhijn, een tip in van Wouter Breel en heerlijke dunk van Sjoerd van Vilsteren een kleine voorsprong; 10 - 7. Lions komt snel op 14 - 14. Joey Schelvis en Koen Grimbergen met een steal, zetten de stand na de eerste kwart op 21 - 16.

De tweede kwart startten de Katwijkers slordig met 3 keer balverlies en Lions zet met een drie punter (met de voet over de lijn) 23 – 23 op het bord. Jake Prins, Joey Schelvis en Youri van der Linden nemen het team op sleeptouw naar een voorsprong van 32 - 25. Met een paar lekkere inside scores zetten Jake Prins, Joey Schelvis en Jaco van Rhijn met drie scores op rij, de ruststand op 44 - 34. Met 10 punten voorsprong lijkt het ‘bonuspunt’ van Lions nog geen probleem.

Beide teams startten het derde kwart met turnovers. Na het openen van de score door Wouter Breel en vervolgens Sjoerd van Vilsteren, Koen Grimbergen en Joey Schelvis, komt de maximale voorsprong op het scorebord: 58 - 40.

Na time out van Lions gingen de scores vallen van de gasten en met name de nummer 9 begon met scherp te schieten. Van de voorsprong zijn er eind kwart drie nog 7 over: 65 - 58.

Sjoerd van Vilsteren liep al snel tegen zijn vijfde fout aan en kon naar de bank. Dit gold ook voor Lions die spelers in de maximale penalty zag komen, tijdens dit onnodig snel afgefloten foutenfestival. Lions bleef met scherp schieten door een aantal driepunters op rij en de aanvallen bij de thuisploeg  die niet goed werden afgerond, werd het weer een spannende wedstrijd. Na ook nog eens onnodige turnovers boog Lions de achterstand om naar 71 - 73 voorsprong.

Joey Schelvis en Jaco van Rhijn worden foutief gestopt en scoorden beide vanaf de vrije worplijn tot 79 - 79. Met nog 5 seconden op de klok en balbezit thuisploeg komt er nog een laatste snelle aanval waar het schot niet viel en een harde fout niet wordt afgefloten, met een verlenging als gevolg.

Vanaf de eerste minuut in de verlenging neemt Lions het voortouw 79 - 83. De Katwijkers speelden de aanvallen niet goed uit met als gevolg dat er 6 aanvallen op rij mis gaan, alleen een vrije worp van Joey viel in het netje. Lions maakte gretig gebruik van deze off-day en zette de eindstand op 80 - 90.

Een verlies dat geheel te wijten was aan een matig kwart waar niet meer als team werd gespeeld. “We weten waar we aan moeten werken op de training en komend weekend laten zien dat dit een eenmalig incident is als we opnieuw thuis tegen final four kandidaat Cobra Nova moeten spelen.” De sprongbal is om 20.30 uur in sporthal Cleijn Duin.

Scores

Jake Prins 17 punten, Joey Schelvis: 17 punten, Jaco van Rhijn 13 punten,  Sjoerd van Vilsteren: 10 punten, Wouter Breel: 8 punten, 8 rebounds, Koen Grimbergen: 7 punten, Youri van der Linden 4 punten, 6 rebounds, Tim de Jong 4 punten.