Afbeelding

Jubileumconcert de Vrolijke Noot

Activiteiten

De Vrolijke Noot van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk bestaat deze maand tien jaar en dat willen ze vieren ook, maar wel zingend. Bijna veertig koorleden zullen op hun jubileumconcert vele liederen uit hun zeer brede repertoire laten horen. Middenkoor Vocalis verzorgt een gastoptreden en er zijn vele muzikale verrassingen te beluisteren en te zien.

De Vrolijke Noot van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk bestaat deze maand tien jaar en dat willen ze vieren ook, maar wel zingend. Bijna veertig koorleden zullen op hun jubileumconcert vele liederen uit hun zeer brede repertoire laten horen. Middenkoor Vocalis verzorgt een gastoptreden en er zijn vele muzikale verrassingen te beluisteren en te zien. Het jubileumconcert begint op vrijdag 18 november om 19.30 uur in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn. De toegang is gratis.

Oprichter en dirigente van dit koor, Agnes Bol, is met ouders druk doende om het concert voor te bereiden: 'Als je weet dat elk jaar bij de start van een nieuw schooljaar er wel tien tot vijftien kinderen stoppen met dit prachtige koor, en er ook weer evenveel nieuwe jongere leden bij komen, zijn er ook veel oud-leden van De Vrolijke Noot. We zijn benieuwd hoeveel we er kunnen begroeten. Maar het belangrijkste is dat wij het koorjubileum in een hopelijk volle kerk willen vieren. Dat verdient dit koor'.

Kinderkoor met passie

De Vrolijke Noot, herkenbaar aan de appelgroene polo’s, is zelfs twee keer winnaar geweest van het Nationaal Kinderkorenfestival Rijsbergen. 'Maar we hebben zoveel meer muzikaal beleefd. Dat is hier nauwelijks op te sommen. Vrijdagavond laten we dat allemaal zien met prachtige projecties via de beamers. Natuurlijk zal Niek van der Meij, onze vaste pianist vanaf de eerste gezongen noten, dit jubileumconcert muzikaal begeleiden”, aldus Bol.

Opvallend bij dit kinderkoor is het plezier en de zelfverzekerdheid die de kinderen uitstralen bij hun muzikale bijdragen. Bol: 'Het jubileumconcert duurt twee uurtjes en als u komt, vergeet dan niet uw mobieltje mee te nemen. Daarmee kunt u stemmen op het lied dat u wilt horen. Na het concert is er in de kerk nog wat te drinken en de gelegenheid om wat na te praten, gezellig toch? Het concert is gratis, maar na het concert kunt u bij de deurcollecte uw waardering tonen. Dat is voor ons om de gemaakte kosten te drukken.'

Uit de krant