Afbeelding

Grasshoppers wint nipt van Lokomotief

Sport in Katwijk

Zaterdag 29 oktober stond de ´Haaglanden-derby´ op het programma. Thuisploeg Solar-systemen Grasshoppers was nog niet compleet zonder Tim de Jong en Joey Schelvis. Na twee weken zonder wedstrijd werd er ook wedstrijdritme gemist. Lokomotief uit Rijswijk was eerverleden seizoen verliezend finalist (pas na verlenging) van Heren 1 om het kampioenschap van de 1e Divisie. Als promovendus waren 2 wedstrijden gewonnen van de 4, terwijl de Katwijkers op 100 procent gewonnen wedstrijden stond.

De thuisploeg openende twee keer vanaf de vrije worplijn. Lokomotief probeerde met name snel te spelen wat ook zeker aardig lukte. De schoten van de thuisploeg vielen niet zodat Lokomtief een 11 - 16 voorsprong kon nemen. Ongelukkige passes en balverlies kwam het spel ook niet ten goede. Na een time out nam Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren en Wouter Breel het team mee in het goede spoor en zetten de stand na het 1e kwart op 17 – 20. Waarbij Branko Olij van de gasten na een schot block van Sjoerd van Vilsteren gelukkig met een tip in, in de buzzer scoorde.

In het tweede kwart namen de mannen van Solar-systemen Grasshoppers door een scherpere verdediging via de veelvuldig scorende Koen Grimbergen een 25 - 20 voorsprong. Via slim spel van Jesper Jesper Jobse die scoorde met benutte bonus, Koen en Wesley Groen, met een driepunter loopt de thuisploeg uit naar 37 - 28. Als de teugels in de verdediging worden gevierd en foutenlast van enkele spelers, kwam Lokomotief weer terug tot een 40  - 38 ruststand.

Jake Prins opent na de rust de score vanaf de vrije worplijn en maakt vervolgens een daarop volgende inside score: 44 - 38. Lokomotief  ging vervolgens over op een zoneverdediging waar Jake  Prins in excelleert door 10 scores op rij: 57 - 44. Na een goede inside move van Youri van der Linden die met bonus driepunten scoort, is de stand aan het eind van de derde periode 63 - 49. Er voorsprong is weer iets gegroeid maar er leek nog niets beslist, te meer omdat de foutenlast een stempel kon gaan drukken.

Locomotief nam in dit kwart het voortouw en begint voortvarend en komt terug tot 66 - 57. Na een time out van coach Jeroen Reitsema, knalt Glenn Schijf er zijn derde en belangrijke driepunter in. Vervolgens maakt hij nog een score met bonus en zet stand op 80 - 68. Het lijkt het slot op de deur en het is zaak om de wedstrijd goed uit te spelen. Locomotief speelt op het randje en sluipt steeds dichterbij door driepunters maar vooral ook slordig balverlies van de Katwijkers. Met een aanvallende rebound en score van Jaco van Rhijn zorgt hij voor de nodige lucht. Met het verstrijken van de tijd en het scoren van vrije worpen na de fouten om de klok te stoppen, winnen de mannen van Solar-systemen Grasshoppers met 84 - 79 de wedstrijd. Hierdoor blijft de ongeslagen status na een zwaar bevochten wedstrijd ook na 5 wedstrijden in stand.

Scores

Jake Prins 17, Koen Grimbergen 12 (4 reb), Jesper Jobse 13 (5 reb), Sjoerd van Vilsteren 9, Glenn Schijf 13, Sjors Bootsman 1, Wesley Groen 6, Wouter Breel  2 (14 reb), Jaco van Rhijn 8 (9 reb), Youri vd Linden 3  (6 reb).

Woensdag, 2 november speelt Heren 1 de bekerwedstrijd tegen BS Leiden 1 (voorheen ZZ Leiden 2) in Sporthal Cleijn Duin om 21.00 uur.