Afbeelding

Mannen-Psalmzangavond

Activiteiten

De kerkdeuren van de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk staan vrijdag 4 november weer wijd open voor de inmiddels traditionele Mannen-Psalmzangavond die om 19.40 uur begint. Deze zangavond, waar bekende en minder bekende psalmen op zogenaamde 'hele noten' worden gezongen, is alweer de vijfde in rij. Toegang tot de zangavond is gratis, evenals het programmaboekje.

 

Stichting Mannenzang Katwijk heeft zich tot doel gesteld uiteindelijk alle 150 Psalmen op deze wijze te zingen en op cd vast te leggen. Voor 4 november zijn inmiddels de te zingen psalmen alweer uitgekozen, net als het thema 'Looft den Heer, want Hij is goed', woorden uit de prachtige Psalm 136. Bij voldoende belangstelling (tenminste honderd aanmeldingen) zullen een aantal psalmen met 'bovenstem' gezongen worden. Hiervoor kunt u zich aanmelden via de website www.mannenzangkatwijk.nl waar u ook alle overige informatie aantreft. Voor het instuderen van de bovenstempartij voor de psalmen wordt men daartoe op de middag voorafgaand aan de zangavond om 16.30 uur in de Nieuwe Kerk verwacht. Muzikale medewerking aan deze avond wordt verleend door organist Jaap van Rijn, die de samenzang op het bekende Van den Heuvel-orgel begeleidt. De stimulerende dirigent Bert Noteboom leidt de zang in goede banen. Ds. P. den Ouden, als predikant verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee, opent en sluit de zangavond en spreekt de verbindende teksten.

De opbrengst uit de cd-verkoop van de zangavonden van dit en volgend jaar komt ten goede aan de broodnodige restauratie en/of aanpassing van het orgel van de Katwijkse Pniëlkerk. In 2015 is een bedrag van €33.000 ter beschikking gekomen. Dat kwam ten goede aan zendings- en kerkenwerk.

Stichting Mannenzang Katwijk rekent evenals bij de Mannenzang-avonden in het voorjaar op veel aanwezigheid. In zalencentrum 't Anker tegenover de Nieuwe Kerk is er de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te gebruiken en daar wordt ook het inmiddels vermaarde warm en koud 'Mannenzangbuffet' geserveerd. Reserveren mogelijk via kc-hetanker@planet.nl of 071 4076967.

Uit de krant