Afbeelding

Duinloopcircuit AV Rijnsoever van start

Activiteiten

In de zuidduinen van Katwijk start komende zaterdag (15 oktober) om 10.30 uur het Running Center Katwijk Duinloopcircuit. Dit door atletiekvereniging Rijnsoever georganiseerde evenement is een jaarlijks terugkerend gebeuren, waarbij de deelnemers over een prachtig parcours door de Katwijkse duinen worden geleid.

Zeker bij deze eerste loop uit de serie kan men genieten van de natuur in fraaie herfstkleuren en zal men naar het zich laat aanzien onder fraaie weersomstandigheden van start gaan. Beter en mooier kun je het dus niet treffen. Reden genoeg dus om komende zaterdag naar sportpark ‘Zee en Duin’ aan de Sportlaan te komen.

Het circuit bestaat uit een vijftal lopen, waarvan er vier worden gelopen in het duingebied aan de zuidzijde van Katwijk. De derde loop uit de serie, de Sint-Nicolaasloop, vindt plaats in de Pan van Persijn, beter bekend als het Panbos, waarbij we ons op de laatste dag van november zeker weer mogen verheugen over de aanwezigheid van de Goedheiligman met enkele van zijn Pieten. Alle lopen starten om 10.30. Deze Sint-Nicolaasloop is op zaterdag 3 december. De overige duinlopen zijn op zaterdag 5 november, zaterdag 14 januari en zaterdag 4 februari.

De te lopen afstanden zijn 2 kilometer (jeugd t/m 12 jaar), 5 kilometer en 10 kilometer. Inschrijven kan wat betreft de vier duinlopen op de dag zelf vanaf 9.30 in de kantine van ‘Zee en Duin’. De inschrijving voor de Sint-Nicolaasloop is in het theehuis in het Panbos. Deelnemers kunnen zich voor iedere loop apart inschrijven, maar voordeliger is het om de eerste keer meteen voor alle vijf lopen in te schrijven; het inschrijfgeld bedraagt €3,00 per loop voor de jeugd en €5,00 voor de overige lopers. Schrijft men direct voor het hele circuit in, dan bedragen de inschrijfkosten resp. €12,00 en €20,00.

AV Rijnsoever hoopt zaterdag weer vele oude getrouwen en hopelijk ook weer vele nieuwe deelnemers te begroeten.

Uit de krant