Afbeelding

Halve Marathon van Katwijk

Activiteiten

Het is alweer de 34e keer dat de Halve Marathon van Katwijk wordt georganiseerd. Dit keer op zaterdag 24 september. De halve marathon met het mooiste parcours van Nederland. Absoluut geen parcours voor iemand die een supersnelle tijd of een persoonlijk record wil lopen, maar wel voor hen die willen lopen en genieten.

Het startschot voor deze wedstrijd wordt om 12.00 uur gegeven. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 5 km, 10 km, 15 km en 21 km.

Zodra het startschot is gevallen, gaan alle deelnemers via de Boulevard naar de Katwijkse zuidduinen.  Daar wacht allen een prachtig parcours door de duinen. Hardlopers die aan de 15 en de 21 km meedoen, lopen ook nog een stukje door het Panbos. Na de duinen komen alle deelnemers uit op het strand en uiteindelijk weer bij de finish. Een prachtig parcours, waarvoor deelnemers van heinde en verre naar Katwijk reizen om aan deze halve marathon mee te doen.

Maar niet alleen de senioren kunnen deze zaterdag aan de bak, ook de jeugd kan zich van zijn of haar snelste kant laten zien. Om 11.00 uur start er een loop over een kilometer voor de 6 tot met 9-jarigen. Om 11.15 uur gaan de 10 tot en met 12-jarigen van start. Zij lopen een afstand van twee kilometer.

Wandelaars
Dat is nog niet alles, want voor de tweede keer bestaat er ook voor wandelaars gelegenheid om aan dit evenement deel te nemen. Voor hen zijn routes van 15 km (start 10.15 uur), 10 km (start 10.45 uur) en 5 km (start 11.15 uur) uitgezet. De wandelaars starten wat eerder dan de hardlopers, zodat  allen, hardlopers en wandelaars, ongeveer tegelijkertijd aankomen.

Inschrijven
Deelnemers kunnen nog steeds online (www.halvevankatwijk.nl) inschrijven. Ook kan er nog worden ingeschreven bij Running Center Katwijk in de Princedwarsstraat in Katwijk en natuurlijk op zaterdag 24 september bij de na-inschrijving in restaurant “De Zwaan”. Op het evenementenplein aan de zuidzijde van dit restaurant bevinden zich dit jaar ook alle voorzieningen, zoals omkleedtenten etc.

Voor verdere informatie kan men de site www.halvevankatwijk.nl bezoeken of de social media-accounts op Facebook, Twitter en Instagram (@HalvevanKatwijk). 

Uit de krant