Afbeelding

Culturele Dag Katwijks Museum

Activiteiten

Het Katwijks Museum zet, zoals gebruikelijk de laatste jaren, de deuren wijd open voor de viering van de dertiende Culturele Dag Katwijk.

Ongeveer 25 plaatselijke en regionale kunstenaars uit verschillende disciplines tonen deze zaterdag hun talenten aan u. Ook dit jaar wordt het gecombineerd met de Open Monumentendag. U wordt uitgenodigd om de vele monumenten van Katwijk en ook het Katwijks Museum te bezoeken.

Van 11.00 tot 16.00 uur kunt u gratis binnenlopen in het Katwijks Museum om weer te genieten van het werk van de exposanten, dit alles omlijst met muziek.

Laat u verrassen door de kwaliteit van leerlingen van de Katwijkse Muziekschool.

Het museum stelt haar bijzondere zalen open, zoals de zolder. Bij een stralende zon zijn er buiten bij de ingang kunstenaars die hun werk presenteren: van beeldhouwen tot keramiek, van schilderkunst tot glaskunst en van hoeden maken tot bodypainting. Kom luisteren naar het prachtige harpspel van achttien harpspelers van harp-ensemble ‘Flidias’.

Meer dan genoeg om te genieten en u te laten inspireren op deze zaterdag en wie weet heeft u ook nog onontdekte talenten.

Voor kinderen is het tevens leerzaam om kennis te maken met de verschillende kunstvormen. Bovendien kunnen zij zich mooi laten maken met henna-versieringen en invlechten van het haar.

Uit de krant