Afbeelding

18-jarige Femke in finale van Giels Talentenjacht

Video's en Vlogs

De 18-jarige Femke van Duijn uit Rijnsburg doet mee aan Giels Talentenjacht. De tweedejaarsstudent aan het Art & Entertainment College Amsterdam vormt samen met haar vriendinnen Puck de Weerd en Sabrina van Loon de band FESP waarmee ze bij de laatste 25 zit.

Giels Talentenjacht is een online talentenjacht van radio dj Giel Beelen. Uit meer dan 1100 inzendingen heeft een jury een top 111 geselecteerd voor de eerste ‘challenge’: schrijf een nummer over Vrijheid. De muzikanten krijgen een week de tijd en voeren het liedje thuis uit. FESP werd geselecteerd en kon dus aan de slag. Uit de eerste opdracht kwam het nummer ‘Focking Vogel’.

Het lied viel in de smaak want de Rijnsburgse zit nu bij de top 25. De meiden konden weer aan de slag voor de volgende challenge. Na deze opdracht wordt ‘het Elftal’ gevormd. Vanaf dat moment worden de talenten ondersteund door experts, coaches en YouTubers, en komen er weer nieuwe challenges aan.

FESP heeft voor de nieuwste opdracht het nummer MonsLogNS geschreven. 'Het nummer gaat over het dagelijkse leed dat NS heet; gebaseerd op het nieuws dat scholen de collegetijden toch gaan aanpassen voor de NS', schrijft FESP. 

De talentenjacht moet een springplank bieden voor talent, zoals optredens in de media en op andere leuke plekken.  

Uit de krant