Afbeelding

Katwijkse zingt cover van Adele met Youtube-ster

Video's en Vlogs

De Katwijkse Marjolein van Diepen heeft samen met youtube-ster Tapiwa Mugadza een cover gezongen van het nummer ‘Hello’ van Adele. De samenwerking is ter promotie van Haringrock.

Van Diepen is geen onbekende in Katwijk. De zangeres zingt in de Katwijkse coverband ‘Support Act’. Daarnaast deed de Katwijkse acht jaar geleden mee aan het programma ‘Idols’.

De Afrikaan Mugadza woont in Amerika onder de artiestennaam Taps. In Nederland is de artiest nog relatief onbekend maar met zijn cover van Adele's ‘Hello’ heeft hij een hit op Youtube. Zijn versie van het nummer had in een korte tijd meer dan 4,2 miljoen hits.

Haringrock heeft de twee bij elkaar gebracht. In de stijl van Taps' video is hetzelfde nummer nu als duet opgenomen samen met de Katwijkse Van Diepen. De twee kennen elkaar nog niet en gaan elkaar waarschijnlijk ook niet op korte termijn ontmoeten. De audio- en video opnamen die nu zijn gemaakt, zijn samengevoegd met de oorspronkelijke videoclip van Taps.

Springplank

Voor Haringrock is de samenwerking een belangrijke eerste stap die moet leiden naar meer. Organisator Ton Frissen is in zijn nopjes. ‘Het uitgangspunt van Haringrock is altijd geweest om als springplank te fungeren voor lokale artiesten en hen op plekken te brengen waar ze zelf niet makkelijk kunnen komen. De overeenkomst die gesloten is, opent de deur naar samenwerking met bekende internationale artiesten en producers.’

Volgens Frissen ondersteunt de nieuwe videoclip niet alleen de artiesten, maar ook Haringrock. ‘Het geeft ons de mogelijk om een zeer brede bekendheid te geven aan het goede doel en onze initiatieven. Maar ook ons festival, Katwijk en de muzikanten op ons evenement komen op deze manier in de picture.’

Optreden

De organisatie hoopt dat Taps binnenkort op het podium van Haringrock staat. Frissen: ‘Wanneer de clip goed ontvangen wordt door het publiek zullen wij er ook aan moeten denken om Taps naar Nederland te halen, en zo het nummer live met Marjolijn te kunnen zingen op Haringrock. Dit zal dan ook de eerste ontmoeting zijn tussen deze twee wereldsterren’.

Uit de krant