Afbeelding

Quick Boys F1 kampioen

Sport in Katwijk

In de laatste wedstrijd van dit seizoen hebben de talenten van Quick Boys F1 het kampioenschap behaald in de 1e klasse.

Zaterdag 23 april 2016: de dag! De laatste wedstrijd van dit seizoen en ook de laatste kans om het kampioenschap veilig te stellen. De ‘moeder‘ van alle wedstrijden dus. De week ervoor was het in de wedstrijd tegen Blauw-Zwart door een gelijkspel helaas niet gelukt. Maar vandaag zou bij winst op Rijnsburgse Boys F1 de voorsprong op directe concurrent Noordwijk onoverbrugbaar zijn.

Bij aankomst in de kleedkamer was al snel duidelijk dat er vandaag heel wat op het spel stond. Een lichte spanning was voelbaar bij de jongens, ouders en staf. Na een korte warming-up en een stevig peptalk floot de scheidsrechter iets over half tien het startsignaal.

Rond het veld had zich – net als iedere wedstrijd – weer een grote schare fanatieke supporters verzameld. Al direct was duidelijk dat de F1 van Rijnsburg het kampioenschap niet cadeau geven aan Quick Boys. Uitgelekte WhatsApp-berichtjes van RBB-ouders lieten zien dat Rijnsburg alles op alles wilde zetten om te voorkomen dat QB F1 op Rijnsburgse grond kampioen zou worden. In de eerste helft ging beide teams fel van start en er waren kansen voor beide ploegen. Echter wist geen van de ploegen de kansen te verzilveren. In de laatste tikken van de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong (0-1). Aansluitend kwam Rijnsburg door een ongelukkig terugspeelbal via een eigen doelpunt weer op gelijke hoogte (1-1).

In de rust was er tijd om onder het genot van een limootje even bij te komen en spel te analyseren. Met een gelijke stand op het bord werd de druk werd groter. Het beloofde een spannende tweede helft te worden!

Ook de tweede helft liet Rijnsburg zich met kleine kansjes niet onbetuigd. Maar na een minuut of 8 spelen in tweede helft ging bij Quick Boys de turbo aan. De mannen voelden dat ze deze partij konden winnen en creëerden aan de lopende band mooie kansen, die ook benut werden. Binnen enkele minuten hadden ze de gelijke stand omgebogen in een 1-6 voorsprong!

Kampioenen

In blessuretijd viel er aan beide kanten nog een doelpunt maar om half elf was het dan toch zover: Een scherp fluitsignaal van de scheid betekende het einde van de wedstrijd en met een 2-7 overwinning op RBB de buit was binnen: KAMPIOENEN!!!!!! De ontlading was groot. Dolgelukkig sprongen de jongens elkaar in de armen en onder luid applaus van het toegestroomde publiek werd de overwinning gevierd.

Na het uitreiken van de welverdiende bekers en een aansluitende fotoshoot werd in de kleedkamer met een champagne-douche de overwinning nog eens extra benadrukt. In de kantine op Nieuw Zuid werd onder het genot van een bak patat met alle ouders en supporters deze prachtige prestatie uitgebreid gevierd.

De mannen hebben een prestatie van formaat neergezet. Slechts 1 verloren wedstrijd in 18 duels is een geweldig resultaat. In de voorbereiding op dit seizoen werd in de zomer van 2015 tijdens oefenwedstrijden tegen diverse clubs nog met dikke cijfers verloren. De jongens hebben echter drie keer in de week keihard getraind en laten zien waar ze toe in staat zijn. En deze voortreffelijk inzet is uiteindelijk beloond!!