Afbeelding

Katwijk tijdelijk merkbaar kleurrijker

Duurzaam & Groen

Ruim 130 hangende bloemenmandjes gaan komende zomer de verschillende kernen van Katwijk 'merkbaar groener' maken, zoals de gemeente dat stelt. Of beter gezegd: tijdelijk fleuriger, want aan het eind van het seizoen worden die 'hanging baskets' weer verwijderd.

De 'rijkbloeiende bakken met bloemen' komen op 'locaties die in het oog springen', zoals doorgaande routes. De bloemenmanden moeten stevig en vandalismebestendig zijn. Ze worden bevestigd aan lantarenpalen en/of bruggen en aan het eind van het seizoen weer verwijderd. 'Wanneer blijkt dat de actie succesvol is, wordt voorgesteld deze te herhalen', staat in het collegevoorstel.

De kosten bedragen 25.000 euro. De gemeenteraad vergadert daar donderdag 28 april over. Bij een positief besluit kunnen de bloemenmanden snel opgehangen worden. Dan kan er ook gestart worden met iets dat de gemeente de 'road show' noemt. 'De bedoeling is dat er op dagen en plekken waar veel inwoners zijn, zoals de zaterdagen in het centrum en de marktdagen op het Marktplein, mensen geënthousiasmeerd worden om ideeën te geven over hoe de gemeente groener gemaakt kan worden', laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De Boulevard moet het zonder fleurige hangende bloemenmandjes doen vanwege 'de invloed van zee'.

Uit: De Katwijksche Post van 14 april 2016

 

Uit de krant