Afbeelding

Samen bidden inspirerend

Geloof & Religie

De parochiekern H. Joannes de Doper en Hervormde Gemeente De Rank uit Katwijk vieren zondag 17 januari om 9.30 uur in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 de Week van Gebed voor de Eenheid. Deze week wordt landelijk door vele kerken beleefd van 17 t/m 24 januari. Voorgangers in deze oecumenische viering zijn pastoraal werker Truus Wüts en dominee Liesbeth Oort. De muzikale ondersteuning komt van middenkoor Vocalis en de Cantorij van De Rank. U allen bent van harte welkom om deze viering in het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid mee te vieren. Na afloop is er een gezellig samenzijn in de grote zaal van ‘de kleine JOANNES’ waar elkaar ontmoeten centraal staat.

In het kader van deze week wordt zondag 17 januari op de televisie een viering uitgezonden door de E.O. Het is een live uitzending van 9.10 tot 10.00 uur op NPO2 vanuit de Immanuelkerk in Maassluis. Deelnemende kerken zijn het Leger des Heils, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de R.K.K. Andreas, de Petrus en Paulus, de Nederlands Gereformeerde Kerk, de Evangelische gemeente Maranatha, de Protestantse wijkgemeente Iona en de Protestantse wijkgemeente Koningshof.

‘Aan jou het woord’

In Katwijk is er al een lange oecumenische traditie in parochiekern H. Joannes de Doper wat de invulling van deze  week betreft. In 2017 zal de viering bij de Hervormde gemeente De Rank plaatsvinden. Het materiaal voor deze week komt dit jaar uit Letland. Centraal staat de tekst van 1 Petrus 2: 9-10: ‘Geroepen om de machtige daden van de Heer te verkondigen’. De projectgroep Week van Gebed voor de Eenheid, een samenwerking van MissieNederland en de Raad van Kerken, kwam met deze bijbelse tekst tot het thema 'Aan jou het woord'. In Katwijk is wat deze week betreft zeker niet alles anders. In 2015 deden in Nederland zo'n 200.000 mensen mee aan deze Week van Gebed voor de Eenheid. U ook zondag 17 januari?

Geschiedenis blijft levend

De Week van Gebed van MissieNederland (voorheen de Evangelische Alliantie) heeft zeer oude wortels. Zij is ontstaan in 1846, zowel internationaal als in Nederland. De gebedsweek was vanaf het begin een gezichtsbepalende activiteit. Er is vandaag de dag een groeiende belangstelling voor interkerkelijke gebedsinitiatieven bij lokale kerkgemeenschappen. Daarom werd met de samenwerking van MissieNederland en de Raad van Kerken in 2007 besloten hun eigen gebedsweken aan het begin van het jaar voortaan beter op elkaar af te stemmen en gezamenlijke data te kiezen. 

Uit de krant