Afbeelding

Katwijks Museum teleurgesteld over keuze KW88

Algemeen

De burgemeester en wethouders willen de bomschuit op het vuurbaakplein maar als het aan het Katwijks Museum ligt komt de boot toch in het museum te staan. Voorzitter Hans Schonenberg reageerde verbaasd op de keuze van het College. Er wordt volgens de voorzitter gesjoemeld met de cijfers.

Onlangs diende het museum nog een ontwerp in voor een uitbouw met een plek voor de KW88. Volgens Schonenberg zitten er veel voordelen aan het plan. “De boot is het hele jaar te bezichtigen, het kost veel minder onderhoud en het heeft een hoge educatieve waarde. Er is in het museum altijd iemand aanwezig om uitleg te geven.”

De gemeente startte eerder dit jaar de zoektocht naar een nieuwe plek voor de KW88 omdat de boot steeds verder in verval raakt. De restauratiekosten worden te hoog. De gedachte ging toen uit naar een binnenopstelling. Wethouder Jaco Knape riep de bewoners op om ideeën in te sturen.

Mede naar aanleiding van de reacties van inwoners van Katwijk op de vraag wat te doen met de schuit die in slechte staat verkeert, heeft de gemeente besloten de garnalenvisser te restaureren en vanaf 2017 weer in de zomermaanden langs de Boulevard te leggen.

“Uit de reacties blijkt dat een grote meerderheid pleit voor een locatie ergens binnen, terwijl de gemeente ons vertelt dat de meerderheid de boot liever buiten ziet”, vertelt Schonenberg. Van de 32 suggesties kiezen er 26 voor een locatie binnen. De overige suggesties willen de boot buiten.

Het Katwijks Museum is teleurgesteld in de keuze van het College maar hoopt de gemeente toch nog op een andere gedachte te brengen.

Uit de krant