Afbeelding

Grote Clubactie in Katwijk een groot succes

Algemeen

Intersport Katwijk was als locatie geselecteerd voor de feestelijke afsluiting van de Grote Clubactie 2015. Dat houdt in dat bij de Katwijkse sportzaak bekend werd gemaakt hoeveel geld er lokaal is opgehaald door de deelnemende verenigingen. Naast een heleboel deelnemende verenigingen uit de regio was er gelegenheid voor een hapje en een drankje wat mede mogelijk werd gemaakt door snackbar Tram 9 op de Tramstraat.

Al meer dan veertig jaar steunt de Nationale Stichting Grote Clubactie het Nederlandse verenigingsleven. Volgens de Grote Clubactie zijn verenigingen namelijk de basis voor een gezonde samenleving. Daarom organiseren zij jaarlijks een landelijke loterij waarmee verenigingen extra inkomsten werven. 

Peter Tamminga van Intersport Katwijk: "iedere club kan het extra geld goed gebruiken. Clubhuizen hebben onderhoud nodig en materialen moeten worden vervangen. De afgelopen jaren hebben duizenden verenigingen met de Grote Clubactie hun doelen gerealiseerd".

De Grote Clubactie heeft als hoofddoel het financieel gezonder maken van het Nederlandse verenigingsleven. Daarom zijn ze ook trots dat ze in 2014 maar liefst € 6.240.000,- mochten verdelen onder de deelnemende verenigingen! Volgens Tamminga wordt dat bedrag ruimschoots overschreden, er werd bijna 9 miljoen euro opgehaald, waarvan 80% rechtstreeks naar de clubkas gaat. Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: “We hebben dit jaar een prachtig resultaat behaald, omdat verenigingen ruim 300.000 loten meer verkochten dan vorig jaar. We zijn erg trots op deze opbrengst en dit is vooral te danken aan honderdduizenden enthousiaste vrijwilligers. Van de opbrengst gaat zo’n 7 miljoen euro direct naar de 6.000 deelnemende verenigingen. Een fantastisch resultaat voor het verenigingsleven in Nederland!”. In deze regio werd er ruim 47.000 euro opgehaald.

Uit de krant