Afbeelding

Kunstschilder Niek van der Plas in Huis ter Duin

Algemeen

De Katwijkse kunstschilder Niek van der Plas brengt op 9 augustus de tentoonstelling ‘’ART IN NOORDWIJK’’, in de Van Berckel lounge in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Van der Plas is een colorist. Bij voorkeur werkt hij met warme kleuren. Zijn werk krijgt daardoor een Franse sfeer. De schilderijen worden gewaardeerd door een breed publiek in binnen- en buitenland. In de première van de theaterproductie van Joop van den Ende "Aspects of Love" is het schilderij Canal Grande Venetië van Niek van der Plas gekozen voor het decor, naast schilderijen van onder meer Vincent van Gogh en Maximilien Luce.

Nieuw werk
Van der Plas wil liefhebbers en belangstellenden tijdens deze tentoonstelling verrassen met nieuw werk. "Het kleurenpallet van deze tentoonstelling zal soms heftig en dan weer gedempt zijn, maar altijd sfeervol en krachtig." Bij ‘’ART IN NOORDWIJK’’ zijn ook Franse en Belgische kunstenaars te zien met veel koloriet in modernistische trant. Kunstenaars als J. Pons, J. Tilleux, P. Grisot, M. Aers, L. Clesse, L. Devos, S. Eisendieck en H. Larche. En niet te vergeten: J.H. van Mastenbroek, C. Vreedenburgh, W.C. Rip en J.H.B. Koekkoek.

Josine Vingerling
Naast Niek van der Plas is de Katwijkse kunstenares Josine Vingerling met werk op de tentoonstelling aanwezig. Zij is vooral bekend om haar paardensculpturen. Haar werk is vele malen bekroond en staat bij verzamelaars over de hele wereld. De tentoonstelling wordt gehouden van 9 t/m 23 augustus 2015. De openingstijden: dagelijks van 11.00 – 17.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is vrij.

Uit de krant