De Dumpshop: verstopt maar onvergetelijk

Fashion & Beauty

Onopvallend staat een winkel op de hoek van de Waal Malefijtstraat. Maar vergeten wordt hij niet. Bert Krayenoord zit trouw op zijn lage stoel achter de toonbank in de Dumpshop. “Het is hier af en toe net een sociale werkplaats”, lacht hij. Hij heeft dan ook niet voor niets een koffieautomaat in zijn winkel gezet. “Vroeger dachten ze dat ik een crimineel was omdat hier zoveel politie voor de deur stond. Maar die kwamen gewoon effe een bakkie doen. Nu weten ze wel beter.”

Alles
Wie zijn winkel instapt kijkt zijn ogen uit. Noem het, en de Dumpshop heeft het. De winkel staat vol met onder andere messen, schoenen, camouflagepakken- en netten, petjes, zaklampen en nog veel meer. Vooral de camouflagekleding blijft een ‘hot’ item. “We hebben ook maten voor de jeugd. Ze kunnen hier gelijk vanuit de wieg aangekleed worden”, vertelt de eigenaar die zelf ook camouflagejack draagt. Wie in is voor avontuur, een heftige vakantie tegemoet gaat of gewoon stoer is kan hier opgelucht ademhalen. De Dump heeft alle spullen om te overleven. 

Legerproducten
Zijn producten zijn vooral restpartijen van het leger, de overproductie. Daardoor is de kwaliteit van de producten erg hoog, en bovendien bijzonder. Krayenoord heeft altijd al een band met het leger gehad. Zo wilde hij vroeger het liefst bij de luchtmacht. Wegens zijn gezondheid heeft hij deze opleiding helaas niet gehaald. Hij werd vrachtwagenchauffeur. Maar later kreeg hij toch de kans om aansluiting te vinden bij het leger. Hij opende zijn eigen Dumpshop met onder andere artikelen van het leger, nu alweer 35 jaar geleden. 

“Ik heb er ontzettend veel plezier in. Het is nu ook onderhand mijn hobby geworden in plaats van werk. Voorlopig zit ik hier nog. Ik wil hier niet weg. Ik ben van plan om hier 120 jaar oud te worden!.”

Wie kennis direct wil maken met het uitgebreide assortiment van Dumpshop kijkt op: www.dumpshop.nl (eerder bijna 13 miljoen bezoekers!)

Uit de krant