Afbeelding

Minnee Hairstyling heeft het kappers DNA

Fashion & Beauty

Het is waarschijnlijk vastgelegd in het DNA van de familie Minnee. Opa’s, ooms, neefjes, bijna iedereen is kapper geworden. Heel even maakte Wim Minnee een schijnbeweging. Hij wilde timmerman zijn. Maar ook hij had het kappersbloed en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader en opa. Op 8 mei 1974 nam hij de kapsalon over. En nog steeds gaat hij iedere keer met plezier aan het werk. 

Enthousiasme
Het enthousiasme van zijn familie maakte hem even enthousiast om de kapperswereld te betreden. “Ik ga graag met mensen om. Kapper zijn is een heel sociaal vak. Ik wil mensen graag mooier maken.” Minnee kijkt iedere dag trots naar zijn zaak die hij draait met een “fantastisch team”. “Naast een aantal jonge medewerkers heb ik ook meiden die hier al 25 jaar werken. Dat vind ik fantastisch.”

Minnee Hairstyling heeft een enthousiast en toegewijd team. Dat kwaliteit belangrijk is terug te zien in de extra cursussen die de dames volgen. En de kleurenblinde Minnee geeft daar zelf het goede voorbeeld in. “Ik wil en moet weten waar iets over gaat. Daarom heb ik een jaar lang een opleiding voor kleurenspecialist gevolgd.” Maar Wim is niet de enige. Ook Marieke Hoek is bijvoorbeeld het afgelopen jaar geslaagd als Spectrum Haarkleur specialist.

Veranderingen
Met zoveel jaar ervaring heeft Minnee al heel wat veranderingen meegemaakt in de kapperswereld. Zo is het kleuren een stuk belangrijker geworden en is ook de techniek verandert. “Maar dat maakt het wel een stuk leuker. Iedereen weet tegenwoordig ook precies wat hij of zij wilt. Een 12-jarige jongen loopt nu zo de zaak in met een foto waarop precies staat wat hij wilt. Aan ons dan de taak om dat te knippen.”

Vrouwen
Voor de trends pakt de kapper enthousiast zijn tijdschriften en boekjes erbij. “Ik zie alles weer terug komen lacht hij. Het worden nu weer echt de jaren ’60 kapsels. Er zijn weer nieuwe variaties op de boblijn. Ongelofelijk he? Asymmetrie is weer helemaal in met een lange lok en kort piekerig haar.” Voor vrouwen met lang haar zijn de krullen weer trending. En vooral nonchalant laten hangen. Qua kleuren zijn de highlights er wel uit. Kleuren is nog wel modieus maar de kleuren moeten in elkaar overlopen.

Heren
En ook voor de heren zijn er weer nieuwe trends op haargebied. Geen harde gel meer en geen strak opgeschoren zijkanten! Dat is nu wel weer voorbij. Nonchalant is het toverwoord bij de mannen. Veel volume en een lekkere losse bovenkant met aan de zijkant het haar iets korter. 

Weet je even niet meer wat je met je haar aan moet of weet je juist precies wat je wilt? Minnee Hairstyling zorgt graag voor jouw droomkapsel.

Uit de krant