Saton Optiek, een bril dragen is weer leuk!

Fashion & Beauty

Een diepe zucht was het antwoord wanneer je vroeger te horen kreeg dat je een bril moest. Met lood in je schoenen ging je naar de winkel om een bril uit te zoeken die je gedwongen moest dragen. Dankzij Saton Optiek behoren dit soort situaties tot de verleden tijd. Een bril dragen is weer leuk.

Gerard Hoogduijn, filiaalmanager van Saton Optiek Katwijk, is blij met de veranderingen in de optiekwereld. Noodgedwongen en bij toeval belandde hij als 15-jarige in de optiek. Toen vond hij er nog niets aan. ‘Dankzij de vele veranderingen zag ik volop uitdaging en ben ik binnen de branche blijven werken. Vroeger had je als kind een ‘afwijking’ als je slecht kon zien en aan de bril moest. Dat is nu wel anders ik vind het dan ook fantastisch als een kind blij een bril komt uitzoeken en gelijk een vuurrode, gewaagde bril op zijn neus zet.’ Saton heeft dan ook een uitgebreid kinderbrillen assortiment.

Modeaccessoire
Brillen worden steeds meer als modeaccessoire gezien in plaats van een noodgedwongen prothese. En Saton Optiek speelt daar goed op in. ‘Mensen willen zich onderscheiden. Een bril is nu net een accessoire als bijvoorbeeld een horloge geworden.’ De winkel heeft diverse modemerken in huis en is op de hoogte van de laatste mode en trends. ‘Deze zomer zien we bijvoorbeeld veel pasteltinten maar ook lekkere fluor kleuren. Daarnaast zien we steeds minder zware monturen en veel rondere brillen. Denk daarbij aan de jaren ’30 en ’40. De brillen hebben vooral dunne randen en zijn steeds vaker meer van metaal.’ De brillenwinkel is blij met de nieuwe uitgedachte collectie. ‘Je ziet mensen echt opbloeien met een nieuwe leuke bril. Dat is waarvoor we het doen.’

Gezonde ogen
Hoewel je bij Saton Optiek zeker op de juiste plek bent voor een modieuze bril is de gezondheid van de ogen en het comfort niet minder belangrijk. Dat blijkt ook uit het Wellnessplan wat Saton Optiek hanteert om de gezondheid van de ogen goed te kunnen beoordelen. ‘Veel mensen kiezen bewust voor onze preventieve oogzorg om daarmee afwijkingen in het oog vroegtijdig te signaleren en oogproblemen te voorkomen. Tussen de huisarts en het ziekenhuis zit een groot gat. Hier komen wij ook vaak om de hoek kijken. Een ziekenhuis is voor veel mensen niet de meest prettige plek om naar toe te gaan. Wij helpen mensen met oogproblemen dan ook graag.’ De oogdeskundigen van Saton werken met de modernste apparatuur en bekijken uw ogen zorgvuldig en adviseren u uitstekend. Bij Saton hebben ze kennis en passie voor het ambacht en brilmode. En dat stralen ze ook uit. Nieuwsgierig naar de nieuwste brillencollectie of wilt u meer comfort voor u ogen? Dan bent u bij Saton Optiek aan het juiste adres. Saton optiek heeft alvast de leukste merken voor deze zomer voor u op een rijtje gezet.

Tom Ford
Het klassieke merk richtte zich vooral eerst op mannen. Maar daar begint nu verandering in te komen. Ook voor de dames zijn er nu mooie onderscheidende brillen met vooral verschillende stijlen. Tom Ford heeft ook een prachtige zonnebrillencollectie.

Chanel
Dit vrouwelijke merk gaat vooral mee met de pasteltinten trend.

Philippe Starck
Vooral de sportievelingen moeten bij de merk zijn. Sportief, onderscheidend en een gewaagde kleurstelling.

Super Retro Future
Kwalitatief goede zonnebrillen met een retrolook.

Vingino Kinderbrillen
Alles waar Vingino voor staat vindt u terug in deze collectie. Modisch, stoer en eigenzinnig. Een echte volwassen bril voor kinderen.

Dick Moby
Erg mooie zonnebrillen van Nederlandse ontwerpers die door hun passie voor het surfen iets wilde doen aan de hoeveelheid plastic in zee. Zij maken prachtige brillen van gerecycled materiaal. De glazen zijn van Zeiss en behoren tot de absolute top.

Uit de krant