Ruach met de kerstdagen op televisie

Algemeen
Eerste en tweede kerstdag kunt u muzikaal starten met de prachtige klanken van het Ruach Youth Vocal Ensemble in uw huis. Samen met een mannenensemble was Ruach uitgenodigd om deel uit te maken van het televisieprogramma ‘Nederland Zingt op Zondag’. De opnames vonden maandag 8 december met andere muzikanten plaats voor zeer veel enthousiaste bezoekers. Beide kerstdagen kunt u op NPO 2 van 9.00 – 9.40 uur kijken, luisteren en vooral genieten van wat o.a. Ruach met het mannenensemble muzikaal te bieden heeft.

De televisieopnames vonden plaats in de schitterende basiliek van de H.H. Agatha en Barbara in Oudenbosch. Deze prachtige kerk met perfecte akoestiek is een verkleinde kopie van de Sint Pietersbasiliek, en gebouwd tussen 1867 en 1880 door de architecten Cuypers en van Swaay. Het orgel, dat zelf ook een veelbewogen geschiedenis heeft, is gebouwd door Ludwig König.
In deze schitterende omgeving met prachtige schilderingen en beelden zong Ruach samen met een mannenensemble kerstmuziek, zowel uit het eigen repertoire als ook een aantal nieuwe muziekstukken.

Ruach en meer kerststerren
Aan deze opnames in kerstsfeer werkten bekende koren mee, waaronder Forever Worship o.l.v. Marcel Koning en natuurlijk Ruach o.l.v. dirigent Elisabeth van Duijn. Begeleidende musici waren onder andere het koperensemble Brassband Schoonhoven en Martin Zonnenberg op orgel. De vocale solist was Lucas Kramer en alle liederen stonden natuurlijk in het teken van kerst. Alle bezoekers in deze schitterende basiliek konden meezingen en zo met elkaar een sfeervolle, muzikale avond beleven.
De opname staat garant voor een grote muzikale diversiteit, van meer klassiek tot eigentijds. Dus iedereen, oud en ook jong, die van het samen zingen van kerstliederen houdt, zal een prachtige televisie uitzending beide kerstdagen kunnen beleven.

Het was voor alle koorleden van Ruach, begeleiders en ouders weer een schitterende ervaring om Ruach zo te zien en horen schitteren voor de televisiecamera’s. De reacties van de andere aanwezigen waren dan ook zeer positief. En wilt u elke dag Ruach in uw huis horen, de kerst-cd ‘The Christ-child’ is voor € 15,- nog te koop bij boekhandels Van den Berg en Het Baken in Katwijk.


Uit de krant