Vieringen Parochiekern H. Joannes de Doper

Algemeen
Parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk maakt zich op voor de vieringen met de kerstdagen en oud en nieuw welke allen worden gehouden in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 te Katwijk aan den Rijn. En met een volle kerk met ruim vierhonderd kerkgangers, is er altijd plek genoeg voor de te parkeren fietsen. Komt u met de auto dan zijn er veel minder parkeermogelijkheden. En wat is er nu leuker dan te lopen of te fietsen met het gezin naar een feestelijk versierde kerk?

De kerstversiering is zeker een genot om te zien en zeker de kerststal voor in de kerk is een bezoekje waard. Voor de kinderen een must om er te gaan kijken. Ben je een liefhebber van het ware kerstgevoel en in het donker naar een kerstviering gaan, dan is er woensdagavond 24 december om 19.30 uur een gezinsviering waar kinderkoor De Vrolijke Noot zingt. Om 22.00 uur is er die avond de kerstnachtmis met medewerking van parochieel koor Cantemus.

Kerstmis met koren

Op eerste kerstdag bent u van harte welkom om 9.30 uur bij de eucharistieviering waar middenkoor Vocalis haar muzikale medewerking aan verleent. En ’s middags om 15.00 uur is er die schitterende traditie van het ‘Kindje wiegen’ waar de kleinsten met hun ouders rondom de kerststal worden uitgenodigd om met elkaar kerstliedjes te zingen en te luisteren naar het kerstverhaal. Heerlijk informeel, zoals het er ook ruim tweeduizend jaar geleden in het echt aan toe moet zijn gegaan met herders, schapen en koningen samen bij de stal, dus meer dan de moeite waard voordat u bij uw kerstdis aanschuift. Op tweede kerstdag is er in deze r.-k kerk geen viering.

Oud en nieuw samen vieren?
Het komt er aan, de laatste dag van het jaar 2014, en die woensdagavond is er om 19.30 uur een woord- en communieviering in de r.- kerk waarin wordt stil gestaan bij wat 2014 ons heeft gebracht. Voordat we om 24.00 uur gaan proosten en (mogelijk) knallen op het komende jaar 2015 is het goed voor zo’n bezinnend uur van samenzijn. Op donderdag 1 januari, nieuwjaarsdag, is er geen viering in de r.-k kerk in Katwijk. En wilt u anderen het beste toewensen voor 2015, dan is dat mogelijk na de eucharistieviering van zondag 4 januari die om 9.30 uur aanvangt met middenkoor Vocalis in de koorbanken. De kerkdeuren staan wijd open voor u, kom binnen om schouder aan schouder zittende deze vieringen met elkaar te beleven.

Uit de krant