CDA: Snel aan de slag met buitenruimte Frederiksoord

Algemeen
De gemeente moet vaart maken met de aanpak van de buitenruimte van de wijk Frederiksoord. Met name overtollig water zorgt voor overlast bij bewoners. Hiervoor pleitte het CDA en andere fracties afgelopen donderdag in de gemeenteraad. Al jaren wordt gesproken over een integrale gebiedsgerichte aanpak van het groen en de bestrating in de Rijnsburgse wijk. De benodigde maatregelen bleken echter veel ingewikkelder en duurder dan eerder gedacht. CDA-raadslid Adger van Helden: “We hebben er bij het college op aangedrongen dat de plannen nu snel besproken moeten worden met de bewoners, zodat uiterlijk begin 2016 met het werk begonnen kan worden. Van verder uitstel kan geen sprake zijn!” Voor de plannen is inmiddels voldoende geld gereserveerd.

Gebleken is dat drainage in de hele wijk, als oplossing van de waterproblematiek, onhaalbaar is. Dan zouden alle bewoners ook op hun eigen grond drainage aan moeten leggen. Zonder drainage in alle tuinen is drainage in de gemeentegrond weinig effectief. Daarom heeft de gemeenteraad besloten hier niet nodeloos in te investeren. De CDA-fractie riep het college wel dringend op met andere maatregelen te komen om de waterproblematiek te lijf te gaan: “We hopen dat naast het herbestraten van wegen en voetpaden, slimme maatregelen bedacht worden om het water in de dikke kleigrond sneller af te voeren,” aldus Van Helden.

Drainage in de Molenwijk
Ook de buitenruimte van de Molenwijk moet stevig worden aangepakt. Van Helden: “Doordat Dunavie hier veel woningen bezit én bereid is te investeren is hier drainage in de wijk wél effectief.” Daarom heeft de gemeenteraad besloten 390 duizend euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van drainage in deze wijk. De aanleg van drainage is onderdeel van het opknappen van de hele Molenwijk waarvoor binnenkort samen met de bewoners plannen gemaakt zullen gaan worden.


Uit de krant