Noordzee Zomerfestival boekt top acts

Algemeen
Het duurt nog even voordat in de nieuwe tent op het evenemententerrein het Noordzee Zomerfestival van start gaat, maar de organisatie is nu al druk bezig met de voorbereidingen.

Arie Nijgh, bekend van Los Zand, heeft als verantwoordelijke voor de programmering, een aantal topacts kunnen contracteren. “Daar moet je vroeg bij zijn,” vertelt Arie. “Buitenlandse acts leggen een Europees toerschema vast en dan heb je vaak maar één kans om ze te boeken.”

Het Noordzeezomerfestival vindt plaats van 7 tot en met 15 augustus 2015 en trapt af met een spetterende Tina Turner tribute band onder naam Nice ’n Rough. Ook komt de SOG-band. Een razendpopulaire studentenband uit Delft die overal in het land grote zalen platgespeeld geeft. Hier zit een echte knalfeestgarantie op.
Later in de week treedt de 15-koppige Nederlandse band Mad Dogs & Englishmen op. Compleet met blazers, koor, percussie en alles wat erbij hoort. Een ode aan wereldberoemde dubbel-elpee Mad Dogs & Englishmen. Vanzelfsprekend spelen zij dus de nummers van die elpee.
Vanuit Amsterdam/Haarlem staat onder andere de Andre Hazes Bluesband op het programma. Een avondje onvervalst genieten en meezingen van/met het Hazes-reportoire. Als spetterende afsluiting op zaterdag 15 augustus is er een hele speciale act onder de naam “Live uit de Tap”. Later hier meer over.

Heel hard werkt het NZF-bestuur om ook voor 2015 de sponsorcontracten rond te krijgen en dat lukt heel best. Huig Ouwehand, die sinds begin dit jaar verantwoordelijk is voor sponsoring, kan enthousiast melden, dat een aantal trouwe sponsors heeft toegezegd het festival ook in 2015 te steunen. ¨Daarnaast hebben we een grote groep vrienden die allemaal weer meedoen om dit unieke gratis festival met 20.000 bezoekers mogelijk te maken. Sponsors en Vrienden krijgen er veel voor terug,” zo geeft voorzitter Willem Schonenberg aan. “Je wordt uitgenodigd voor de kick-off. Ook ontvang je speciale vriendenpassen, die gegarandeerde toegang bieden tot de festivaltent. Maar dat is natuurlijk niet alles. “De uitstraling van dit festival is heel speciaal en daarmee een prima platform om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten.”

De organisatie van het Noordzee Zomerfestival heeft er nu al zin in al moet er nog heel veel werk worden verzet . Direct na de jaarwisseling heeft een bestuursdelegatie een belangrijk overleg met diverse ambtelijke disciplines over de evenementenlocatie, het -beleid 2015.
Op zondag 11 januari a.s. organiseert het NZF in De Opkamer een nieuwjaarsborrel voor vrijwilligers, sponsors en Vrienden van het NZF. Meer informatie is te vinden op de website van het festival: www.noordzeezomerfestival.nl en op Facebook en Twitter.

Uit de krant