Herinneringsboek Kustwerk Katwijk nu te bestellen

Algemeen
Het project Kustwerk Katwijk nadert bijna het einde. Ter herinnering aan het project wordt op dit moment een boek gemaakt van meer dan 100 pagina’s vol tastbare en vooral beeldende herinneringen aan het Kustwerk. Met verhalen over het project, een terugblik en natuurlijk ook met een stukje voorgeschiedenis over de Katwijkse kust. Het is vanaf nu mogelijk om een of meerdere exemplaren van het boek te reserveren.

Reserveren
U kunt tot en met 10 januari 2015 een of meerdere exemplaren van het boek reserveren via de website: www.kustwerkkatwijk.nl/herinneringsboek. Hier zijn ook een aantal voorbeeldpagina’s te zien. Als u nu reserveert, betaalt u € 10,- per boek. U kunt bestelde boeken ophalen en betalen bij boekhandel Van den Berg, Achterweg 12 in Katwijk aan den Rijn. De verwachting is dat het herinneringsboek eind februari 2015 gereed is. Zodra het boek gereed is, ontvangt u hierover bericht. Vanaf half februari is het boek alleen te koop bij boekhandel Van den Berg voor € 14,- per exemplaar. Het boek is dan nog maar in beperkte oplage beschikbaar.

Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. Bescherming tegen het water is dus belangrijk. Voor de kustverdediging zijn wettelijke veiligheidsnormen opgesteld. De waterkering in Katwijk voldoet niet aan deze normen. Daarom wordt de kust bij Katwijk versterkt met een dijk in nieuwe bredere duinen. Tegelijkertijd is de parkeerdruk in Katwijk aan Zee hoog. Tussen de Boulevard en de dijk is ruimte voor een ondergrondse parkeergarage. De Dijk-in-Duin oplossing biedt zo veiligheid en parkeerruimte, met behoud van de ruimtelijke kwaliteit. In het project Kustwerk Katwijk werken gemeente Katwijk, hoogheemraadschap van Rijnland, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat samen met direct betrokkenen aan een veilige en mooie Katwijkse kust met voldoende parkeergelegenheid.

Uit de krant