Kerstconcert met kippenvelmomenten

Algemeen
Een honderd koorleden van kinderkoor De Vrolijke Noot, middenkoor Vocalis en parochieel koor Cantemus van parochiekern H. Joannes de Doper kwamen bij dit concert uit de muzikale kast met een zeer gevarieerd kerstrepertoire. De koren zongen met elkaar, maar hadden ieder ook hun eigen drie kerstliederen die werden vertolkt in een bomvolle r.-k kerk op zondagmiddag 14 december.

Rond 15.00 uur begonnen al de eerste tekenen zichtbaar te worden van de warme belangstelling voor dit kerstconcert, bij beide toegangsdeuren werd de rij maar langer en langer. Een half uur later gingen de kerkdeuren open en konden ruim vierhonderd bezoekers een warme plek zoeken. Al bladerende door het prachtig uitgevoerde programmaboekje, waarin alle teksten waren opgenomen, kreeg men al een blik in de muzikale keuken van deze drie koren. Maar klokslag 16.00 uur na het woord van welkom waren eerst de bezoekers aan de beurt met de kerstopeningsklassieker ‘Nu zijt wellekome’ in samenzang.

Luisteren, kijken en kippenvel
In een donkere kerk kwam kinderkoor De Vrolijke Noot met lichtjes in de hand en met de kerstcapejes om en de knipperende mutsen op naar voren waar Vocalis en Cantemus ze ontvingen. De liederen van de verschillende koren vloeiden in elkaar over en het liet zien dat er in Nederlands, Engels en Latijn prachtige kerstliederen zijn die niet altijd even bekend zijn maar toch binnen komen bij de aanwezigen.
En dat zeker in een kerk waar met het donker worden buiten de vele waxinelichtjes bij de glas-in-loodramen en de sfeerrijke verlichting met de kerststukken al voor het ware kerstgevoel zorgden. Met het muziekblokje van De Vrolijke Noot kwam in een compleet donkere kerk ‘gevangen’ in een volgspot de kleine trommelaar Noordermeer binnen om het lied ‘De kleine drummer’ kracht bij te zetten en met verve.
Het kippenvelmoment zat voor velen bij de toegift ‘We are the world’ wat met zoveel passie en bezieling werd gebracht dat menig tissue moest worden gezocht. Alles onder de muzikale leiding van de dirigenten Anneke Blanken en Niek van der Meij op de piano als muzikale begeleider.

U kan nog meer genieten thuis
Na afloop kon men de koorleden ‘in het wild’ treffen in ‘de kleine JOANNES’ en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Wilt u thuis nog nagenieten, op de website www.joannesdedoper.nl zullen binnenkort de schitterende foto’s van Dirk van Egmond van ‘Treffend Beeld’ worden geplaatst. En u kunt er ook het kerstconcert terug beluisteren (knoppen ‘Luisteren’ en ‘Reguliere uitzending’).

Uit de krant