Lies van Beelen in RTV-programma De Plek

Algemeen
In het RTV-programma De Plek gaan inwoners van Katwijk, Rijnburg en Valkenburg naar een plek die ze liefhebben, bewonderen of waar ze zich lekker voelen. Het kan ook zijn dat de plekken die de gasten uitkiezen allerlei herinneringen met zich meebrengen, zoals het geval is in de tweede aflevering die vanaf maandag 22 december wordt uitgezonden.

In die aflevering is de gast Lies van Beelen. Zij werd twee jaar geleden benoemd tot Vrouwe van Katwijk 2012. Dat was niet voor niets. Lies van Beelen heeft in haar leven door haar doorzettingsvermogen dingen bereikt waar ze aanvankelijk niet voor in de wieg leek gelegd. De jury koos haar unaniem. De mensen die haar hadden voorgedragen vonden dat Van Beelen ’van een verlegen en eenvoudige vissersdochter is geëmancipeerd tot een warme persoonlijkheid die haar ’mannetje’ staat en die zich niet laat onderschoffelen als zij een doel voor ogen heeft.’ Lies van Beelen was onder meer voorzitter van de Stichting Visserijdagen en de klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk.

In De Plek gaat Lies terug naar die plekken die een rol speelden in haar leven en die soms nog een rol spelen. Dat zijn onder meer de monumenten voor de omgekomen zeevarenden en vissers, waar ze momenteel een boek over schrijft. Ook haar geboortegrond komt aan bod, om preciezer te zijn: de plek waar haar wieg letterlijk heeft gestaan.

De Plek wordt gemaakt door Jaap Arnoldus en Adri van Beelen. Vanaf maandag 22 december te zien bij RTV Katwijk, elke avond om 20.30 uur (na RTV Sport), de week erna telkens om 10:01 uur en 16:01 (na de NOS Nieuwsminuut)

Uit de krant