Workshop 'Zin in zingen?' in Dorpskerk

Algemeen
Ben je tussen de acht en twintig jaar en hou je van zingen? Heb je nooit eerder met andere kinderen en jongeren mooie kerstliederen in pakkende samenzang geoefend met afsluitend een mini-concert? Wil je dat beleven met een professionele dirigent en muzikale begeleider in een sfeerbepalende omgeving? Ruach Vocaal Jeugd Ensemble organiseert zaterdag 13 december van 12.45 – 14.15 uur de workshop ‘Zin in zingen?’ in de Dorpskerk op een kerstmarkt aan de Kerklaan 12 in Katwijk aan den Rijn.

Dirigent Elisabeth van Duijn: ‘Samen met onze jonge zangers van Ruach gaan we mooie kerstmuziek en canons zingen. Wat dacht je van deze liederen ‘Once in royal Davids city’ en ‘O Jesulein Suss’? En als je twijfelt of je het kan, onze koorleden nemen je vol plezier muzikaal gezien mee’.
Behalve samen oefenen en het zingen van kerstrepertoire ligt een heus concertpodium op jullie te wachten. Om 14.00 uur wordt met alle deelnemers een miniconcertje gegeven. De resultaten worden muzikaal gepresenteerd aan de vast en zeker vele luisteraars als ouders, overige familieleden, kennissen en alle andere aanwezigen op deze kerstmarkt.

Ruach op kerstmarkt in Katwijk
Van 13.00 tot 18.00 uur is er een kerstmarkt op het plein voor de Dorpskerk georganiseerd. Er is naast deze workshop van Ruach in de Dorpskerk o.a. een levende kerststal en een schaatsbaan zodat de kinderen Sven en Irene kunnen imiteren. Kom je zingen met de workshop of luisteren naar het mini-concert, voor allen is aan de inwendige mens gedacht. Voor de snuffelaars zijn er ook kraampjes met nieuwe en tweedehands kerstartikelen. U waant zich in de echte Charles Dickenssfeer met mooie kerstliederen van Ruach en de verdere kerstaankleding. En wat betreft de sneeuw… daar wordt wel over gezongen.


Wat heeft Ruach jou te bieden?
‘
Bij mijn koor ontwikkel je je stem, leer je muzieknoten van blad te zingen en geef je jaarlijks schitterende concerten op prachtige locaties. Zo werden wij kampioen op het Nederlands Koorfestival in 2012 en behoren we nu tot één van de meest vooraanstaande jeugdkoren in Nederland’, aldus de zeer bevlogen dirigent Van Duijn..
Heb je de muzikale smaak te pakken en wil je na deze eenmalige workshop meer? Alle kinderen en jongeren van acht tot twintig jaar die van zingen houden, zijn bij Ruach van harte welkom. Je hoeft geen auditie te doen en er zijn geen kwaliteitseisen aan verbonden. Woensdagavond repeteert Ruach in de kapel van De Wilbert in Katwijk.

Uit de krant